Είκοσι πέντε έργα ζωγραφικής παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζονται στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2009 Η μαγεία στην μυθολογία, στον αρχαίο και στο χριστιανικό κόσμο.

Το έναυσμα αυτής της συνεργασίας δόθηκε με αφορμή τη συμμετοχή και των δύο Μουσείων στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών φορέων Ιστορικού κέντρου Αθηνών, με στόχο τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής παιδιών που παρακολουθούν τους οκτάμηνης διάρκειας Κύκλους Εικαστικών Εμπειριών του Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Στα έργα των παιδιών εμφανίζονται πολύχρωμοι και τεράστιοι δράκοι γεμάτοι αρχέγονους συμβολισμούς. Μέσα σε τοπία μυθικά προβάλουν τα κάλη τους ή υποκινούν τρόμο.

Θέμα τους Από τον μύθο της Περσεφόνης στους δράκους της λαϊκής παράδοσης. Ο μύθος της Περσεφόνης επαναπροσδιορίζεται και παρουσιάζεται σε παραμυθένιες εικόνες. Τα έργα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει τη δεξιοτεχνία, την ευρηματικότητα και την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

Με αφορμή την παραπάνω έκθεση, διοργανώνονται επίσης και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Σάββατο 26/09/2009 13:30-15:30 για παιδιά 5-7 ετών, Κυριακή  27/09/2009 13:30-15:30 για παιδιά 8-10 ετών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν με απαραίτητη την κράτηση θέσεων.