Το κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, Ο Τρελαντώνης, που μαζί του έχουν μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και ακόμα παραμένει ίσως το πιο αγαπημένο βιβλίο των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, μεταφέρεται φέτος το χειμώνα και στο θέατρο, από τις 25 Οκτωβρίου.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Η διασκευή της Γλυκερίας Καλαϊτζή είχε πρωτοπαρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία το 2002 στο ΚΘΒΕ και σήμερα, μετά από επτά χρόνια, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανανεωμένη, με καινούργια ματιά και νέους συντελεστές.

Στον Τρελαντώνη, που γράφτηκε το 1932, η Πηνελόπη Δέλτα μας μεταφέρει στα παιδικά της χρόνια, όταν αυτή και τα αδέρφια της ήρθαν ένα καλοκαίρι από την Αλεξάνδρεια για να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στους θείους τους στον Πειραιά, σ’ ένα νεοκλασικό του Τσίλερ στην Καστέλα. Τέσσερα μικρά παιδιά θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα κλονίσουν την ισορροπία των ενηλίκων, με την αφέλεια και τις αταξίες τους. Κι ανάμεσά τους ο Αντώνης, ο πιο σκανδαλιάρης από όλους, ήρωας για τα αδέρφια του αλλά και μόνιμος πονοκέφαλος για τους μεγάλους, θα γίνει με τις περιπέτειες και τις τιμωρίες του σύμβολο ελευθερίας και λεβεντιάς. 

Στην παράσταση, οι ήρωες του βιβλίου, μεγάλοι πια, αναπολούν  τα παιδικά τους χρόνια και τα ξαναζούν μέσα από το θέατρο, σ’ ένα παιχνίδι μνήμης και φαντασίας, που τους ξαναφέρνει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και της ξεγνοισιάς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τρελαντώνης : Λάζαρος Βαρτάνης, Πουλουδιά : Έφη Γούση, Αλεξάνδρα : Τσαμπίκα Φεσάκη, Αλέξανδρος  : Χρήστος Τζιώτας, Θείος Ζωρζής : Γιάννης Κλίνης, Θεία Μαριέτα : Αμάντα Σοφιανοπούλου, Αφροδίτη : Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μις Ράις / Κλειώ : Αργυρώ Ανανιάδου, Αλίς : Λίζα Νεοχωρίτη, Γιάννης / Μπαρμπαγιάννης : Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Βασιλιάς / Μακρονησιώτης : Σωτήρης Μεντζέλος.