Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τρελαντώνης στη Μικρή Σκηνή του Ορφέα

Ο Τρελαντώνης στη Μικρή Σκηνή του Ορφέα
Το κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, Ο Τρελαντώνης, που μαζί του έχουν μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και ακόμα παραμένει ίσως το πιο αγαπημένο βιβλίο των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, μεταφέρεται φέτος το χειμώνα και στο θέατρο, από τις 25 Οκτωβρίου.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Η διασκευή της Γλυκερίας Καλαϊτζή είχε πρωτοπαρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία το 2002 στο ΚΘΒΕ και σήμερα, μετά από επτά χρόνια, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανανεωμένη, με καινούργια ματιά και νέους συντελεστές.

Στον Τρελαντώνη, που γράφτηκε το 1932, η Πηνελόπη Δέλτα μας μεταφέρει στα παιδικά της χρόνια, όταν αυτή και τα αδέρφια της ήρθαν ένα καλοκαίρι από την Αλεξάνδρεια για να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στους θείους τους στον Πειραιά, σ’ ένα νεοκλασικό του Τσίλερ στην Καστέλα. Τέσσερα μικρά παιδιά θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα κλονίσουν την ισορροπία των ενηλίκων, με την αφέλεια και τις αταξίες τους. Κι ανάμεσά τους ο Αντώνης, ο πιο σκανδαλιάρης από όλους, ήρωας για τα αδέρφια του αλλά και μόνιμος πονοκέφαλος για τους μεγάλους, θα γίνει με τις περιπέτειες και τις τιμωρίες του σύμβολο ελευθερίας και λεβεντιάς. 

Στην παράσταση , οι ήρωες του βιβλίου, μεγάλοι πια, αναπολούν  τα παιδικά τους χρόνια και τα ξαναζούν μέσα από το θέατρο, σ’ ένα παιχνίδι μνήμης και φαντασίας, που τους ξαναφέρνει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και της ξεγνοισιάς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τρελαντώνης : Λάζαρος Βαρτάνης, Πουλουδιά : Έφη Γούση, Αλεξάνδρα : Τσαμπίκα Φεσάκη, Αλέξανδρος  : Χρήστος Τζιώτας, Θείος Ζωρζής : Γιάννης Κλίνης, Θεία Μαριέτα : Αμάντα Σοφιανοπούλου, Αφροδίτη : Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μις Ράις / Κλειώ : Αργυρώ Ανανιάδου, Αλίς : Λίζα Νεοχωρίτη, Γιάννης / Μπαρμπαγιάννης : Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Βασιλιάς / Μακρονησιώτης : Σωτήρης Μεντζέλος.

Σχετικές ειδήσεις
Η
30.01.2017 16:43
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
Οι Γειτόνισσες του Παντελή Χορν στην Αθηναϊκή Σκηνή
03.11.2016 15:13
«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου-Καλαμπόκη και σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
EXIT- Παρακαλώ, περιμένετε… της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
07.04.2016 14:18
Ο μονόλογος «EXIT–Παρακαλώ, περιμένετε» της Πηνελόπης Χριστοπούλου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής 2016, το τριήμερο 15, 16 & 17 Απριλίου 2016.