Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο θεός του φλαμένκο!

Ο θεός του φλαμένκο!
O Joaquin Cortes, ο θεός του flamenco, όπως έχει εύστοχα χαρακτηριστεί, έρχεται στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική νέα παράσταση με τίτλο Cale!

Ο Joaquin Cortes ξεκινά ένα ταξίδι συναισθημάτων. Αυτή τη φορά με τον τίτλο Calé (ΡΟΜ στη δική μας γλώσσα), κάνει μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα ουσιώδους πορείας του στη ζωή και την καριέρα του, αποτυπώνοντας τις επιρροές και τις προσωπικές του εμπειρίες.

Έτσι, ο Joaquin, συγκεντρώνει την ουσία των 6 έργων που διεύθυνε και έπαιξε σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Ο χορευτής και χορογράφος έδωσε την ψυχή του στο πολυαναμενόμενο τελευταίο show του για μία ακόμη φορά.

Συγκεντρώνει επί σκηνής 16 μουσικούς, 10 χορευτές και συνολικά 40 ανθρώπους που τον συνοδεύουν στην παγκόσμια περιοδεία του Calé. Η μουσική που ακούγεται είναι καθαρό flamenco και η εντυπωσιακή σκηνή απεικονίζει καθαρά τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του καλλιτέχνη, αφήνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που ξαφνιάζει τους θεατές . Διατηρεί επάξια τον τίτλο του πρωτοπόρου καλλιτέχνη που αναμειγνύει μοναδικά διαφορετικούς ρυθμούς και μουσικά όργανα .

Η πρεμιέρα του νέου show του Joaquin Cortes πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη το Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα, λίγο πριν τη μεγάλη παγκόσμια πρεμιέρα στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου. Τον Ιούνιο συνέχισε τις εμφανίσεις του στο Mεξικό.

Σχετικές ειδήσεις
Μάρτυς μου ο Θεός, του Μάκη Τσίτα, για τρίτη χρονιά στο Vault

27.09.2016 17:13
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.
Ω, Θεέ μου!, της Ανάτ Γκοβ στο Θέατρο Αριστοτέλειον
14.09.2016 13:28
Τι συμβαίνει όταν ο Θεός κατεβαίνει στη γη για μια απλή ψυχανάλυση; Θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του κι εμάς; Πόση πίστη και χιούμορ χρειάζεται τελικά για να επιβιώσουμε και να βρούμε την ευτυχία;
Ο Θεός της Σφαγής, της Γασμίνα Ρεζά για 2η χρονιά στο θέατρο Αθηνών
12.09.2016 15:19
Η μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της περσινής χρονιάς, «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, επανέρχεται από τις 5 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο «Αθηνών».
Η Χίος γεμίζει θέατρο!
05.08.2016 14:13
Τα έργα "ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ", "ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ", "ΕΦΥΓΑ ΚΙ ΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ Μ' ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΟ ΦΑΚΗ" και "ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ" θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο στη Χίο.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.