Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

12o Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

12o Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ
Στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και εκτός από τις προβολές, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται συζητήσεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου.

Οι χώρες που εκπροσωπούνται φέτος είναι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κροατία, η Παλαιστίνη, και η Τουρκία, ενώ θα προβληθούν συνολικά 20 ταινίες. 

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο σκηνοθέτη – παραγωγό  και διευθυντή φωτογραφίας  Νίκο Καβουκίδη με την προβολή των ταινιών Μαρτυρίες , Η στάχτη που μένει, Περιπλανώμενες νότες

Σταθερή παραμένει η ενότητα Οι κριτικοί κινηματογράφου προτείνουν όπου θα προβληθεί η ταινία Of Time and the City του Terence Davies. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου θα συντονίσει ο Νίνος  Μικελίδης .

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται: Συναυλίααφιέρωμα στις μουσικές που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος για τον κινηματογράφο με τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο» θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ. Την ορχήστρα  διευθύνει ο συνθέτης. Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας. Έκθεση φωτογραφίας  του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο “Το χρώμα του χρόνου” - Λαύριο, Εικόνες Βιομηχανικής Μνήμης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού,  με την ευγενική χορηγία των ΕΡΤ Α.Ε., Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media Desk και τη συνεργασία των  Π.Ε.Κ.Κ., Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Κροατικής Πρεσβείας, 1-2-0 Films.

Φορείς της διοργάνωσης η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με  το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής. 

Σχετικές ειδήσεις
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Το ντοκιμαντέρ «Exotica, Erotica, Etc.» από το CineDoc στον Δαναό
31.03.2016 12:09
Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ Exotica, Erotica,e.t.c. για μια ακόμη φορά την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στον κινηματογράφο Δαναός παρουσία της σκηνοθέτιδας Ευαγγελίας Κρανιώτη.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.