Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κι άλλο τόπο στα μουσικά νιάτα

Κι άλλο τόπο στα μουσικά νιάτα
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζει τα καθιερωμένα Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά - matinees, στο πλαίσιο της δράσης του που έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να εμφανιστούν και εκτός των αιθουσών των Ωδείων τους.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζει τα καθιερωμένα Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά - matinees, στο πλαίσιο της δράσης του που έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να εμφανιστούν και εκτός των αιθουσών των Ωδείων τους.

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» και του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ακολουθεί το τέταρτο matinee την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008, ώρα 11.30 το πρωί.

Στο τέταρτο κυριακάτικο μουσικό πρωινό οι καλλιτέχνες του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ματζουλάς - ακορντεόν, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - βιόλα, Αθανάσιος Ραμαδανίδης - πιάνο και οι μονωδοί Λίνα Μαγουλιώτη, Στέλλα Αδαμίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Χρυσούλα Μαλιαμάνη.

Οι νέοι αυτοί μουσικοί θα ερμηνεύσουν για το κοινό έργα των Piazzolla, Stamitz, Chopin, Elligton όπως και των Catalani, Händel, Strauss, Mozart, και Rossini.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός της ΔΕΘ) με ελεύθερη είσοδο.

Μετά τη μουσική εκδήλωση οι ακροατές μας θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να χαρούν την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κοντού και την έκθεση του αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή, καθηγητή του Α.Π.Θ. και Ε.Μ.Π..

Info
Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 11.30
Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός της ΔΕΘ) Ελεύθερη είσοδος

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.