Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Παυλίδης - Οι Απέραντοι Δρόμοι

Παύλος Παυλίδης - Οι Απέραντοι Δρόμοι
Μη χάσετε ένα νοσταλγικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον τραγουδοποιό και πρώην ηγέτη των Ξύλινων Σπαθιών Παύλο Παυλίδη σε ρόλο αφηγητή της ίδιας της ζωής του, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στη 1 το βράδυ από τη συχνότητα του MEGA...

Για δύο μέρες του Μαρτίου του 2008, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies εμφανίστηκαν ζωντανά στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, στη Σύρο, για ένα δίπτυχο συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν σε σχεδόν κατανυκτική αλλά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο χώρο που επιβιώνει από το 19ο αιώνα.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι, ο Παύλος Παυλίδης μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη ζωή του μπροστά στην κάμερα. Αυτές οι εξομολογήσεις αποτυπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ Οι Απέραντοι Δρόμοι, ένα οδοιπορικό στις αναμνήσεις μιας ζωής σε συνεχή κίνηση που τον συντροφεύουν και τον εμπνέουν μέχρι και σήμερα.

Οι Απέραντοι Δρόμοι είναι ταυτόχρονα μια περιήγηση στα παρασκήνια τις προετοιμασίας ενός απαιτητικού live, ένα ημερολόγιο καλλιτεχνικής δημιουργίας και μια σπάνια ματιά στην ψυχή ενός δημιουργού που δεν φοβάται να εκφραστεί με ειλικρίνεια και τρυφερότητα ενώ όλα γύρω του είναι κυνικά και ειρωνικά.  Κάθε τραγούδι του είναι, άλλωστε, μια βαθιά προσωπική ιστορία, τη διαδρομή της οποίας αφηγείται ο ίδιος με λόγο άμεσο, αλλά ποιητικό με τον τρόπο του, και με τη συμβολή των φίλων και συνεργατών του που τον συνόδευσαν σε αυτό το κάλεσμα. Με φόντο ένα χώρο που εμπνέει τόσο δέος σαν να είναι ιερός, ο Παύλος Παυλίδης αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο καθηλωτικός αφηγητής είναι επί και εκτός σκηνής.

Οι συναυλίες στη Σύρο ολοκλήρωσαν ένα κύκλο δουλειάς, αλλά ο Παύλος Παυλίδης έχει ήδη βάλει πλώρη για τον επόμενο, μια γεύση του οποίου θα παρουσιάσει στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και στο Θέατρο Βράχων στην Αθήνα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, μαζί πάντα με την τετράδα των B-Movies.

Το ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνεται στο διπλό live CD/DVD Rec, που κυκλοφορεί από την Archangel Music και  περιέχει 12 τραγούδια από τις παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων, καθώς και ένα CD με home demos του καλλιτέχνη, πρώιμες βερσιόν γνωστών και αγαπημένων κομματιών από τους προσωπικούς του δίσκους.

Σχετικές ειδήσεις
Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ: Αφιέρωμα από το ΦΚΘ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας
23.09.2016 13:00
Το αφιέρωμα «Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ» πραγματοποιείται από την Κυριακή 25 έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
Το ντοκιμαντέρ «At Home in the World» από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
16.09.2016 14:04
Η καινούργια σεζόν του CineDoc 2016-17 ξεκινά με μια ειδική προβολή του βραβευμένου δανέζικου ντοκιμαντέρ At Home in the World, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Τα ΒορΟινά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14.09.2016 12:52
Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
Το ντοκιμαντέρ First Position από το CineDoc στη Θεσσαλονίκη
23.05.2016 11:45
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, First Position, της Bess Kargman από το CineDoc θα προβληθεί στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.
Αφιέρωμα «Γαλλικό Χρώμα IV: Ετέξ & Ντεμί, Ίδια εποχή, άλλοι δρόμοι» στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
29.03.2016 13:26
Το αφιέρωμα «Γαλλικό Χρώμα IV: Ετέξ & Ντεμί, Ίδια εποχή, άλλοι δρόμοι» της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.