Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Κώστας Καλδάρας παρουσιάζει...

Ο Κώστας Καλδάρας παρουσιάζει...
Ο Κώστας Καλδάρας παρουσιάζει τους τρεις μεγάλους λαϊκούς μας συνθέτες, Μάρκο Βαμβακάρη, Απόστολο Καλδάρα και Βασίλη Τσιτσάνη σε μία συναυλία , μαζί με τον Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Ανδρέα Καρακότα.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης κι ο Απόστολος Καλδάρας, μας έχουν συντροφέψει, πολλά χρόνια τώρα με τα τραγούδια τους. Τραγούδια που ο χρόνος απέδειξε την αξία τους και όλοι αναγνωρίζουμε σε αυτά ένα τεράστιο κομμάτι της λαϊκής μας κληρονομιάς.

Τραγούδια ζωντανά που επιστρατεύονται στα γλέντια μας και στους καημούς μας μεταφέροντας μνήμες, συναισθήματα, αξίες. Κι έτσι, αυτούς τους τεράστιους λαϊκούς συνθέτες επέλεξε να τιμήσει ένας νεώτερος συνθέτης ο Κώστας Καλδάρας και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Ο  Κώστας Καλδάρας, συνθέτης και  γιος του Απόστολου Καλδάρα, γνωρίζει καλά τη  μουσική των μεγάλων αυτών συνθετών αλλά και είναι από τους λίγους που ήταν παρών, ως παιδί, στην δημιουργία πολλών από τις επιτυχίες τους, που τους μελέτησε αργότερα και διαφύλαξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα στις μουσικές τους δημιουργίες.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μας τους παρουσιάζει δίπλα, δίπλα στη σκηνή , μαζί με ένα εξαιρετικό επιτελείο τραγουδιστών, μουσικών και έναν αφηγητή, να διηγούνται ιστορίες οικείες και αγαπημένες μέσα από αθάνατα κλασικά τραγούδια, όπως το Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, τη Συννεφιασμένη Κυριακή, Τα Ματόκλαδα σου λάμπουν.

Στη συναυλία-αφιέρωμα συμμετέχει επίσης το 6μελές συγκρότημα του Σωτήρη Παπατραγιάννη, με τον ίδιο και τους Κατερίνα Τσιρίδου και Δημήτρη Κρανίδα και φηγητή τον Αντώνη Αντωνάκο.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο Κρεμλίνο
15.12.2016 10:16
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, από τους πιο γνήσια λαικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, θα βρεθεί για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Kremlino Stage, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στα τραγούδια του μεγάλου απόντα του λαικού τραγουδιού, Δημήτρη Μητροπάνου.
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Ο Κώστας Χατζής στο Sirocco' s Club
17.05.2016 13:39
Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής, έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Το φετινό καλοκαίρι, ο κορυφαίος τραγουδοποιός έρχεται να μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την μοναδική βαθιά φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια, αλλά και σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Μια μουσική αναδρομή, στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, που ήδη μετράει μισό αιώνα. Μια ξεχωριστή παράσταση που αναβιώνει στιγμές από την θρυλική εποχή των μπουάτ της δεκαετίας του ΄60.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
O συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ζωντανά στον Ιανό
28.03.2016 13:47
O συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον Ιανό, για πρώτη φορά σε μία βραδιά με δικά του τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Φαγιούμ».