Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Fados, flamenco και ρεμπέτικο!

Fados, flamenco και ρεμπέτικο!
Tην 21η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο , όλη η Μεσόγειος χορεύει στους ρυθμούς και τα τραγούδια της Dulce Pontes, του Paco Pena και του Θανάση Πολυκανδριώτη, περνώντας από το γλυκό fados, στο παθιασμένο flamenco και τέλος στη μαγκιά του ρεμπέτικου! 

Οι τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεσογειακής Μουσικής σε μια συναυλία , που θα ενώνει τις φωνές Ανδαλουσιανών τσιγγάνων, Πορτογάλων και Ελλήνων, με αραβικές, αφρικανικές αλλά και ανατολίτικες επιρροές ανθρώπων της εργατικής τάξης, αλλά και νεαρών σπουδαστών, που ακούγονταν στις ταβέρνες και τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά, εκφράζοντας συναισθήματα ευτυχίας και λύπης, αγάπης, ζωής και θανάτου, νοσταλγίας αγαπημένων προσώπων, μοναξιάς, τις δυσκολίες της ζωής – αλλά πάνω απ΄ όλα έρωτα και πάθος! Έτσι θα σμίξουν τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και τρεις θάλασσες (Μεσόγειος, Ατλαντικός, Αιγαίο) σε μια βραδιά ποίησης και μελωδίας, αρμονίας και συναισθημάτων...

Θα έχουμε Λισμπόα Φάδο και Κόιμπρα Φάδο και Κάπε Βέρντε Φάδο (Φάδος από τη Λισσαβώνα, την Κόιμπρα, το Πράσινο Ακρωτήρι)! Θα έχουμε Φλαμένκο κάντε γκράντο και Φλαμένκο κάντε χόντο και Φλαμένκο κάντο τσίκο (Φλαμένκο μεγάλο, Φλαμένκο βαθύ, Φλαμένκο μικρό)! Θα έχουμε Ρεμπέτικο που τραγουδιέται, Ρεμπέτικο που χορεύεται, Ρεμπέτικο του περιθωρίου, από τους τεκέδες και τα υπόγεια καπηλειά, Ρεμπέτικα Τραγούδια και Ρεμπέτικα χορευτικά βήματα που μένουν αδιάφθορα τα ίδια από τα βάθη του χρόνου σαν ένα κτήμα κοινωνικό και καθημερινό, που συναντιέται πια παντού.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Ρεμπέτικο μυστήριο, του Κώστα Φέρη στο Ηρώδειο
24.08.2016 14:50
Το Ίδρυμα "Το Σπίτι του Ηθοποιού" παρουσιάζει στο Ηρώδειο την παράσταση του Κώστα Φέρρη, «Ρεμπέτικο Μυστήριο».
Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Φεστιβάλ Τήνου
23.08.2016 12:51
Το Φεστιβάλ Τήνου μας προσκαλεί σε μία συναυλία με τίτλο Φάροι του Πολιτισμού- Μεσόγειος Της Ειρήνης, με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016.
Ρεμπέτικο Σουαρέ στο PassPort Art
12.04.2016 14:50
Πέρασε και μια ολόκληρη 2η σεζόν με την αγαπημένη παρέα του PassPort ART και σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο τέλος της βραδιάς.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.