Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Fados, flamenco και ρεμπέτικο!

Fados, flamenco και ρεμπέτικο!
Tην 21η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο , όλη η Μεσόγειος χορεύει στους ρυθμούς και τα τραγούδια της Dulce Pontes, του Paco Pena και του Θανάση Πολυκανδριώτη, περνώντας από το γλυκό fados, στο παθιασμένο flamenco και τέλος στη μαγκιά του ρεμπέτικου! 

Οι τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεσογειακής Μουσικής σε μια συναυλία , που θα ενώνει τις φωνές Ανδαλουσιανών τσιγγάνων, Πορτογάλων και Ελλήνων, με αραβικές, αφρικανικές αλλά και ανατολίτικες επιρροές ανθρώπων της εργατικής τάξης, αλλά και νεαρών σπουδαστών, που ακούγονταν στις ταβέρνες και τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά, εκφράζοντας συναισθήματα ευτυχίας και λύπης, αγάπης, ζωής και θανάτου, νοσταλγίας αγαπημένων προσώπων, μοναξιάς, τις δυσκολίες της ζωής – αλλά πάνω απ΄ όλα έρωτα και πάθος! Έτσι θα σμίξουν τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και τρεις θάλασσες (Μεσόγειος, Ατλαντικός, Αιγαίο) σε μια βραδιά ποίησης και μελωδίας, αρμονίας και συναισθημάτων...

Θα έχουμε Λισμπόα Φάδο και Κόιμπρα Φάδο και Κάπε Βέρντε Φάδο (Φάδος από τη Λισσαβώνα, την Κόιμπρα, το Πράσινο Ακρωτήρι)! Θα έχουμε Φλαμένκο κάντε γκράντο και Φλαμένκο κάντε χόντο και Φλαμένκο κάντο τσίκο (Φλαμένκο μεγάλο, Φλαμένκο βαθύ, Φλαμένκο μικρό)! Θα έχουμε Ρεμπέτικο που τραγουδιέται, Ρεμπέτικο που χορεύεται, Ρεμπέτικο του περιθωρίου, από τους τεκέδες και τα υπόγεια καπηλειά, Ρεμπέτικα Τραγούδια και Ρεμπέτικα χορευτικά βήματα που μένουν αδιάφθορα τα ίδια από τα βάθη του χρόνου σαν ένα κτήμα κοινωνικό και καθημερινό, που συναντιέται πια παντού.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Ρεμπέτικο μυστήριο, του Κώστα Φέρη στο Ηρώδειο
24.08.2016 14:50
Το Ίδρυμα "Το Σπίτι του Ηθοποιού" παρουσιάζει στο Ηρώδειο την παράσταση του Κώστα Φέρρη, «Ρεμπέτικο Μυστήριο».
Ρεμπέτικο Σουαρέ στο PassPort Art
12.04.2016 14:50
Πέρασε και μια ολόκληρη 2η σεζόν με την αγαπημένη παρέα του PassPort ART και σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο τέλος της βραδιάς.
Το Ραδιόφωνο στα βραχέα: ρεμπέτικα στο Passports Κεραμεικός
08.02.2016 17:09
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Passport Κεραμεικός Upstairs, το διαδικτυακό ραδιόφωνο www.toradiofono.gr γυρίζει το κουμπί του και θυμάται τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια που μετρούν χρόνια, τραγούδια που πολλές φορές έχουν φτάσει στο στόμα μας για να τα τραγουδήσουμε, τραγούδια ρεμπέτικα και τραγούδια λαϊκά.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης για δύο live στο Γυάλινο Upstage
11.12.2015 17:10
Μπορεί το ρεμπέτικο να αρθρώσει μία οικουμενική μουσική γλώσσα, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του; Μπορούν οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών να βρουν τη νέα, κοινή τους διάλεκτο πάνω στα τάστα μίας κιθάρας; Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας απαντά θετικά και ευθύβολα με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Εσπεράντο». Και μετά από απαίτηση του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε τόσο την τελευταία του δουλειά, όσο και το επιτυχημένο πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο καλλιτέχνης, οι εμφανίσεις του στο Γυάλινο Upstage επαναλαμβάνονται την Παρασκευή 11 και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.