Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Με ένα διήμερο αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που περιλαμβάνει τέσσερις Κύκλους Τραγουδιών εμπνευσμένων από την ελληνική και την παγκόσμια ποίηση κλείνει ο Γενάρης στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής.

Με ένα διήμερο αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που περιλαμβάνει τέσσερις Κύκλους Τραγουδιών εμπνευσμένων από την ελληνική και την παγκόσμια ποίηση κλείνει ο Γενάρης στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής.

Οι τραγουδιστικές αυτές ενότητες ταυτίστηκαν με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία και θα τις ερμηνεύσει συνοδευόμενη από τον Χρήστο Θηβαίο. Μαζί τους θα είναι η Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Ολόκληρη η μουσική πορεία του μεγάλου συνθέτη περιλαμβάνει ενενήντα τέσσερις κύκλους τραγουδιών-λαϊκών και λόγιων- μέσα σε μια πορεία εξήντα επτά χρόνων (1939-2006) δημιουργίας.

Στις δύο συναυλίες που θα γίνουν την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής περιλαμβάνονται οι Κύκλοι: Ενας Ομηρος (1962), Κύκλος Φαραντούρη (1965) Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν (1965) και ο Κύκλος Οδύσσεια (2006).

info
Tετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Συναυλία - αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 12:52
Μια ιστορική παράσταση αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
27.12.2016 12:38
Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε Α' πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum.
Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Λουτρακίου
14.07.2016 10:13
H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.
Τρία έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Κύκλου Adagio Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 16:42
Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και ο κύκλος τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.