Ο Jose Carreras, μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής μας, που έχει συγκινήσει και συνεπάρει με τις ερμηνείες του εκατομμύρια φιλόμουσους, επισκέπτεται μετά από πολλά χρόνια τη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα.

Ο διάσημος Ισπανός – Καταλανός τενόρος Jose Carreras , το νεώτερο μέλος των Τριών Τενόρων (Παβαρότι, Ντομίνγκο, Καρέρας), που από το 1990, έφεραν στο προσκήνιο το λυρικό τραγούδι με τις κοινές τους εμφανίσεις σε γήπεδα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, θα εμφανισθεί τη Δευτέρα  7 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο της Γης, στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Γνωστός και ως η φωνή της καρδιάς ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης ξεχωρίζει για το πάθος του και τις αισθαντικές του ερμηνείες, δίνοντας ζωή σε τραγούδια τόσο Ισπανικά – Καταλανικά και Ιταλικά – Ναπολιτάνικα, όσο και στις πλέον δημοφιλείς άριες του διεθνούς ρεπερτορίου.

Η απλότητα και η ηρεμία του επί σκηνής, η  γλυκιά φωνή  και η εξαιρετική εκφραστικότητα του παρασύρουν το κοινό του σε ένα μαγικό ταξίδι απόλαυσης και συναισθημάτων. Η κάθε του εμφάνιση συνιστά  μία αξέχαστη εμπειρία  με όλα τα ηχοχρώματα, που ο μεγάλος καλλιτέχνης και οι  συνεργάτες του η σοπράνο Sabina Puertolas, ο Μαέστρος David Giménez και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν απλόχερα στο κοινό της Θεσσαλονίκης.