Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Νέοι καλλιτέχνες πίσω στο μέλλον...

Νέοι καλλιτέχνες πίσω στο μέλλον...
Στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης Gallery Young της έκθεσης Back to the future που επιμελείται η Μαρία Κενανίδου στον εκθεσιακό χώρο του πρώην στρατόπεδου Κόδρα στη Θεσσαλονίκη, η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει έργα του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

Τα έργα του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου είναι ποιητικά. Η φράση του Giorgio Agaben, Ο άνθρωπος έχει ποιητική υπόσταση φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στο συνολικό έργο του, το οποίο ο Ταξιαρχόπουλος δεν θέλει να περιορίσει στην επιλογή ενός και μόνο μέσου. Οι ανατροπές που σκηνοθετεί συχνά έχουν αναφορά στην ιστορία, τη μυθολογία, την ιστορία της τέχνης και άλλοτε στην σύγχρονη αστική πραγματικότητα στοχεύοντας στην ανάδειξη ενός νέου ποιητικού κώδικα της εικόνας που προκύπτει από την καλλιτεχνική χειρονομία.

Το βίντεο DVD έργο του STRiKE, 2009, ένα από τα έργα που παρουσιάζει στην έκθεση, γυρίστηκε στην Σύμη με αφορμή μια αληθινή ιστορία. Ο Ταξιαρχόπουλος, αναπαριστά σε αυτό την χειρονομία ενός νέαρου ατόμου προσδίδοντάς της μια θεατρικότητα που συγκλονίζει.

Σχετικές ειδήσεις
Back to the basics: Uncanny: ομαδική έκθεση στη ENIA Gallery
15.11.2016 13:45
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Back to basics: Uncanny» σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.