Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Ensemble Modern στο Μέγαρο

Ensemble Modern στο Μέγαρο
Με τη συναυλία της Διεθνούς Ακαδημίας του φημισμένου Ensemble Modern (ΕΜ) συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο «Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

Με τη συναυλία της Διεθνούς Ακαδημίας του φημισμένου Ensemble Modern (ΕΜ) συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο \"Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης\" στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

Μετά το χορό, τον κινηματογράφο και τo μουσικό θέατρο, σειρά έχουν τα μέλη του Ensemble Modern και οι Έλληνες σπουδαστές της Διεθνούς Ακαδημίας του, μέλη της Ορχήστρας του Εαρινού Φεστιβάλ Παξών, που θα εμφανιστούν, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και θα ερμηνεύσουν έργα Χούμπερ, Λουτοσλάφσκι, Νικολάου , Κραμπ, Αιβς και Καμπό.

To Ensemble Modern είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς στην ερμηνεία του σύγχρονου ρεπερτορίου και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους αυτοδιοικούμενους καλλιτεχνικούς οργανισμούς στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1980 και η έδρα του βρίσκεται στην Φρανκφούρτη.

Η φημισμένη ορχήστρα δωματίου ανέλαβε την πρωτοβουλία, το καλοκαίρι του 2003, να ιδρύσει τη δική της Διεθνή Ακαδημία , η οποία λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν του Ensemble Modern, ενός συνόλου που, κατά τους ειδικούς, ενσαρκώνει «τη μνήμη της σύγχρονης μουσικής» μέσα από την 25χρονη πορεία του.

Info

Mέγαρο Φίλων της Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης: 8.30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, http://www.megaro.gr/

 

Σχετικές ειδήσεις
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.