Εικοσιπέντε ηθοποιοί και χορευτές μαζί με μια επταμελή ορχήστρα πλαισιώνουν μια μοναδική υπερπαραγωγή τπυ θεάτρου Ρόδα σε σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, εμπνευσμένη από την περιπετειώδη ζωή του Αλκιβιάδη, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της Αθήνας.

Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων, των Εκστατικών Μυστηρίων του Πάνα και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της μοναδικής αυτής παράστασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Το έργο παρουσιάζει την αλήθεια για τον Αθηναϊκό επεκτατισμό και για τον ηγέτη του, τον αγαπημένο μαθητή του Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Ασχολείται  με το μεγάλο ερώτημα, εάν ο Σωκράτης θεωρείται ο μέγας παιδαγωγός και φιλόσοφος, πώς είναι δυνατόν ο μαθητής του τον οποίο μέχρι το τέλος ακλόνητα υποστήριξε, εν τέλει να θεωρείται αλήτης(!), όπως δημόσια  εξακολουθούν να αποκαλούν τον Αλκιβιάδη ορισμένοι.

Πρόκειται για μια επική θεατρική αφήγηση, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα και ανεβαίνει στη σκηνή σε θεατρική υπερπαραγωγή, με εντυπωσιακά ηχητικά και σκηνικά εφέ, ζωντανή μουσική και εκπληκτικά κουστούμια. Μια παράσταση απολαυστική για όλες τις ηλικίες.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γασπαράτος, Σταύρος Κάππας, Ιουλία Βεντίκου, Σταμάτης Λόγος και 25 ακόμη επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί.