Στην Ελευσίνα, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιαστεί η ατομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Αποστόλη Ζολωτάκη, με τίτλο Κώδικας αντίληψης, σε επιμέλεια Λουϊζας Καραπιδάκη, ενώ το ηχητικό περιβάλλον έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Αμπαζής.

Η έκθεση έχει ως κεντρικό άξονα τον κώδικα αντίληψης της πραγματικότητας, την αποτύπωση της ύπαρξης, την ανίχνευση και την προσπάθεια κατανόησης των διαχρονικών μαρτυριών της γνώσης. 

Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Α. Καμένη Υλη (Ισόγειο), Β. Μεικτές Τεχνικές (Κύριο τμήμα της έκθεσης στον Α’ όροφο) και Γ. Φωτεινά κουτιά (Aναρτημένα στο εξωτερικό του κτηρίου).

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ολλανδία όπου ζει και εργάζεται. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Minerva Art Academy, Groningen το 1983, αποφοίτησε το 1988 (graphical design και φωτογραφία) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1990 (ζωγραφική, χαρακτική, computer graphics). Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του σε δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και είχε συμμετοχή σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές (Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία).