Η έκθεση 1000+1 Πράξε(ι)ς, εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με στόχο την αναζήτηση πράξεων, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν τον φυσικό χώρο ή τις κοινωνικές σχέσεις μέσα από την δημιουργική διαδικασία και τη θεωρία, σε πράξεις κάθαρσης.

Η ιστορικός τέχνης Δωροθέα Κοντελετζίδου, που υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης διευκρινίζει ότι η έκθεση επιδιώκει από το κοινό «να αναρωτηθεί εάν το εικαστικό έργο είναι μια πράξις διαμαρτυρίας ενάντια στον υλιστικό και οικονομικό ντετερμινισμό. Να αναρωτηθεί εάν οι πράξεις, κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, δημιουργικές είναι τα προϊόντα της κοινωνίας του ελέγχου όπως καθορίστηκε από τον Gilles Deleuze.

Όσον αφορά στην η επιλογή των προτεινόμενων καλλιτεχνών διευκρινίζει ότι έγινε με βάση τον θεωρητικό λόγο του καλλιτέχνη σε συνάρτηση με το τελικό αποτέλεσμα-έργο και την στάση του ως πολίτης-καλλιτέχνης απέναντι σε κοινωνικό-πολιτικά θέματα.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης είναι: Jean-Pierre Attal, Παυλίνα Βερούκη, Αγγελική Βαλβή, Μαρία Γλύκα, Ανδρέας Μητρόπουλος, Καίσαρας Βρεττός Ramirez, Αλέξανδρος Τσαμούρης, Χρυσή Τσιώτα, Χάρις Πάλλας, Patrick Meyer, Φωτεινή Καλλέ και Βικτώρια Καρβούνη, Ράνια Μπέλλου, Sencer Vardaman, Ασπασία Κρυσταλλά, Γιώργος Κομνηνάκης, Irene Anton, Michael H. Rohde, Olivier Roller, Τάσος Παυλόπoυλος.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί δράση του Dimossios Ergasia.