Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μια θύελλα φέρνει την Αμερική πιο κοντά

Μια θύελλα φέρνει την Αμερική πιο κοντά
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο After Dark και μετά από την εντυπωσιακή έκτακτη εμφάνιση τους στο Gagarin 205 στις 29 Δεκεμβρίου, οι Dustbowl, μία μπάντα με κάτι από τη δεκαετία του \'30, παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ Trouble Bound and Lonesome, από την On Stage Records.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο After Dark και μετά από την εντυπωσιακή έκτακτη εμφάνιση τους στο Gagarin 205 στις 29 Δεκεμβρίου, οι Dustbowl, μία μπάντα με κάτι από τη δεκαετία του \'30, παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ Trouble Bound and Lonesome, από την On Stage Records.

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 με την προοπτική να παίξουν κάτι διαφορετικό από ότι υπήρχε μέχρι τώρα στην ελληνική σκηνή . Και μέχρι σήμερα αυτό κάνουν και το κάνουν καλά.

«Dust Bowl» ήταν οι ανεμοστρόβιλοι και οι θύελλες σκόνης που μάστιζαν τις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Ένας όρος γεννημένος στα σκληρά χρόνια της δεκαετίας του \'30 από τους ανθρώπους που έζησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Το «μεγάλο μαύρο τρένο», αναπόσπαστη εικόνα των «dirty thirties» συμβολίζει το ταξίδι, τον αποχωρισμό, τη διαρκή μετακίνηση από πόλη σε πόλη, την αναζήτηση καινούργιας πατρίδας.

Και ο ήχος των δικών μας Dustbowl μοιάζει ακριβώς με αυτό το ταξιδιάρικο τρένο.

Παραδοσιακά folk τραγούδια εκείνης της εποχής, «ήρωες» σαν τον John Henry, η gospel θεματολογία του Reverend Gary Davies, το hillbilly country στυλ του Johnny Cash και του Hank Williams, τα Blues του Blind Willie Mc Tell και του Robert Johnson, ο ήχος της Sun Records και το Rockabilly, ο Carl Perkins, η σύγχρονη americana, το φάντασμα του Jeffrey Lee Pierce που πλανάται, ο Steve Wynn... και γιατί όχι η punk επανάσταση... οι Clash, ο Johnny Thunders... οι ταινίες του Sam Peckinpah, το On The Road του Jack Kerouac, το Grapes Of Wrath του John Steinbeck, ο William Faulkner, ο Henry Miller, ο Jack London, ο Mark Twain, o ρυθμός του «μεγάλου μαύρου τρένου» πάνω στις ατσάλινες ράγες, ο διαπεραστικός ήχος του σφυρίγματος του: αυτός είναι ο ήχος των Dustbowl.

Κατά τη διάρκεια του live θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει dj set party με επιλογές των «Dusty Ramblers» !

Oι Dustbowl είναι ο Big George - Φωνητικά, ο Telecaster Nick - Κιθάρα, ο DD Dynamite - Κιθάρα / Φωνητικά, η Lydia - Μπάσο / Φωνητικά και ο The Shoeshine Boy - Ντραμς .

Info
Dustbowl
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
After Dark, Ιπποκράτους και Διδότου 31, Αθήνα
Τηλ.: 210 3606460
Ώρα έναρξης: 23:00
Είσοδος: 7 Ευρώ
http://www.dustbowl.gr/
www.myspace.com/thedustbowl
www./myspace.com/rockandrollforeveryone
the_dustbowl@yahoo.gr
info@dustbowl.gr

Σχετικές ειδήσεις
Οι Dustbowl live στο Faust
01.02.2017 15:16
Οι Dustbowl, η μπάντα με τον χαρακτηριστικό «σκονισμένο» Mother Earth Rock ήχο, κουβαλώντας πλέον το βάρος του «THE GREAT FANDANGO», ενός από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που μας πέρασε, θα εμφανιστούν στην σκηνή του Faust την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.
Paris - Istanbul για τρίτη χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ!
08.11.2016 15:21
Κάθε Παρασκευή για 3η συνεχή χρονιά η sold out μουσική παράσταση Paris-Istanbul μας ταξιδεύει με νέες μουσικές και τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 ως και τη δεκαετία του ’70, κάνοντας στάσεις στις πόλεις που διέσχιζε το διάσημο τρένο Orient Express και μας καλεί να γίνουμε συνεπιβάτες σε μια μελωδική διαδρομή στον χρόνο.
10 Years Anniversary Show: The Great Fandango από τους Dustbowl στο Ίλιον Plus
02.09.2016 16:27
Το Merlin’s Music Box μας καλεί στο live – γιορτή που διοργανώνει για τα 10 χρόνια της ύπαρξής των Dustbowl αποδίδοντας «φόρο τιμής» στο νέο άλμπουμ – σταθμό της μπάντας: The Great Fandango, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν Mother Earth Rock!
The Great Fandango presentation: Οι Dustbowl live στο Ίλιον plus
05.04.2016 12:45
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η Urban Sounds και οι Dustbowl παρουσιάζουν ζωντανά το νέο άλμπουμ: «The Great Fandango» στο ΙΛΙΟΝ plus.
Οι Dustbowl live στο Tiki
01.03.2016 15:48
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 το Tiki Bar Athens υποδέχεται τους Dustbowl!