Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας
Την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας - Διεθνούς Πανοράματος Ανεξαρτήτων Δημιουργών, θα κάνει σήμερα 2 Οκτωβρίου η κα Αλανιάδη Μαρία, Σκηνογράφος, Πρόεδρος του Ερασ. Σχημ. Ρεφενέ Πάτρας, ενώ αμέσως μετά θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κατωμερή Μίκης Θεοδωράκης – Το Χρώμα της Ελευθερίας που αφορά τη ζωή, του μεγάλου Έλληνα μουσουργού της Ρωμιοσύνης.

Η οργανωτική επιτροπή θέλοντας να τιμήσει τον αέναο αγώνα των Αχαιών για τον προοδευτικό εναλλακτικό πολιτισμό, με την βοήθεια των στελεχών του ερασιτεχνικού θεατρικού θιάσου της Πάτρας Ρεφενέδες, ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κατωμερή που έκανε την τηλεοπτική σειρά  δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ με τίτλο Μίκης Θεοδωράκης – Το Χρώμα της Ελευθερίας, και σε συνεργασία της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ εξασφάλισε το δικαίωμα προβολής.

Έτσι αποφασίσθηκε ως ταινία έναρξης του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 20.30 μ.μ να προβληθεί ένα τμήμα της σειράς που αφορά τη ζωή, του μεγάλου Έλληνα μουσουργού της Ρωμιοσύνης, στην Πάτρα. Μια ταινία που ταξιδεύει με την αφήγησή του τον θεατή σε ένα ελκυστικό ταξίδι, στο χρόνο, το πάθος, τον αγώνα, τα οράματα, την μουσική και τον πολιτισμό.

Για την πραγματοποίηση των έξι επεισοδίων της σειράς, δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιοί, νεανικές χορωδίες, φοιτητές του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεατρικοί όμιλοι πήραν μέρος στην δημιουργία των δραματοποιημένων σκηνών. Αλλά και ευγενώς συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί και επαγγελματίες καλλιτέχνες  όπως: Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Αιμιλία Υψηλάντη, Λεωνίδας Βαρδαρός, Θάλεια Αργυρίου, Αγάπη Μανουρά, Ευτυχία Τσαμποδήμου, Ian Robertson, Κατερίνα Κερβανίδου, Έλλη Πασπαλά, οι μικροί Φοίβος Μάνταλος και Γιάννης Πάλλας, που υποδύονται τον Μίκη Θεοδωράκη σε ηλικία 5 και 12 χρονών αντίστοιχα, ενώ τον νεαρό Μίκη και την Μυρτώ, ο Λευτέρης Μανανάς και η Ελένη Κατωμερή.

Μην ξεχνάτες φυσικά πως το φεστιβάλ έχει να παρουσιάσει ακόμη 232 ταινίες από 62 χώρες!

Σχετικές ειδήσεις
Πλατεία Αμερικής, του Γιάννη Σακαρίδη: Παγκόσμια πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan
07.09.2016 13:03
Η νέα ταινία του Γιάννη Σακαρίδη «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan, που διεξάγεται φέτος από 6-15 Οκτωβρίου 2016 στη Νότια Κορέα.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
To 3ο Διεθνές Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη
23.05.2016 15:06
Οι ταινίες του 3ου «Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών» θα προβληθούν στις 26 Μαΐου 2016, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.