Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Βραδιά όπερας αφιερωμένη στη Μαρία Κάλας

Βραδιά όπερας αφιερωμένη στη Μαρία Κάλας
Βραβευμένοι στο Grand Prix Μαρία Κάλλας, νέοι λυρικοί καλλιτέχνες τραγουδούν στην καθιερωμένη 32η συναυλία του Ατενέουμ, στη μνήμη της μεγάλης Μαρίας Κάλλας, στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σκοπός του Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας δεν είναι μόνο η ανάδειξη νέων μουσικών αλλά και η προώθηση τους σε διεθνείς σκηνές. Την δύσκολη αυτή υποχρέωση –  πολύ δυσκολότερη από τη διοργάνωση του διαγωνισμού – το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ επιτελεί από το 1975 και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μας προσκαλεί να απολαύσουμε στη συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Συγκεκριμένα η σοπράνο Dinara Alieva (Ντινάρα Αλίεβα), από το Αζερμπαϊζάν, η μέτζο σοπράνο Vardhui Khachatryan (Βαρντούι Κατσατριάν), από την Αρμενία, ο τενόρος Jaesig Lee (Γιάεσιγκ Λι) , και ο βαρύτονος Jung-Hyun Moon (Γιούνγκ Χουν Μουν), από τη Ν. Κορέα, όλοι βραβευμένοι στο διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας, με πολύ αξιόλογη καριέρα και πολλές ακόμα διεθνείς βραβεύσεις, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με τις ομορφότερες άριες, ντουέτα και σύνολα από όπερες των G. Verdi, G. Rossini, G. Donizzetti G. Puccini κ.α.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  τους τέσσερεις αυτούς νεώτερους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, που αποτελούν το νέο δυναμικό της όπερας σε όλο τον κόσμο, θα συνοδεύσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη.

Σχετικές ειδήσεις
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Parklife: Οπερατικές μελωδίες & λυρικοί ήχοι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
20.09.2016 14:08
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην Κλασσική Μουσική. Λυρικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, και προτείνουν αριστουργήματα κλασσικών συνθετών, αναμειγνύοντάς τα με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.