Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

H Βαλκανική Πλατεία της Θεσσαλονίκης

H Βαλκανική Πλατεία της Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Νεάπολης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και λογοτέχνες από τα Βαλκάνια, να πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση της Βαλκανικής Πλατείας, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου.
Η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας θα ανοίξει με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (31/8). Θα ακολουθήσουν στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο συναυλίες του αλβανικού σχήματος «Skamba», καθηγητών και σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης, καθώς και της Ντιλέκ Κοτς (1/9).

Την επομένη το ΚΘΒΕ θα δώσει παράσταση με τον «Προεστό του Χωριού» (2/9), ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτική παράσταση των Βούλγαρων «Piriska Kitka», αλλά και συναυλίες της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Παραδοσιακής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, του σερβικού σχήματος «Tradicija» και του Δημήτρη Νικολούδη.

Επίσης, θα δώσουν συναυλίες ο Αλέξανδρος Ζαχαριάδης με τους «Αρχάνθρωπους» και οι «Stavento» (4/9), οι Παντελής Θαλασσινός και Μελίνα Κανά (5/9), ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα (6/9).

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016 με τον Βασίλη Λέκκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
09.08.2016 17:23
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν στην καθιερωμένη συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» με τον Βασίλη Λέκκα,την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Μουσείου.
Η Ενάτη του Μπετόβεν για την Ημέρα της Ευρώπης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 11:55
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ στις 9 Μαΐου 2016, με την κολοσσιαία Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Οι μελωδίες του Βαμβακάρη σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.03.2016 14:21
Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο Markos Electric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.