Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Κώστα Πανιάρα στην Κεφαλονιά

Έκθεση του Κώστα Πανιάρα στην Κεφαλονιά
Έκθεση έργων του διακεκριμένου ζωγράφου Κώστα Πανιάρα φιλοξενούν από τις 22 Αυγούστου, στους παραδειγματικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους του σπιτιού τους στο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς, ο Φώτης και η Μέλπη Κρεμμύδα.

Η έκθεση φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Εικοσιένα έργα για το Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, που ο ίδιος ο ζωγράφος έδωσε σ’ αυτή την παρουσίαση της δουλειάς του, καθώς ενθουσιάστηκε τόσο με τον ιδανικό εκθεσιακό χώρο, όπως τον ονομάζει, όσο και με την μοναδική πρωτοβουλία του διαπρεπούς δικηγόρου Φώτη Κρεμμύδα που «έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια έναν προσωπικό θεσμό».

Γι’ αυτό άλλωστε και δημιούργησε 21 νέα έργα για τη συγκεκριμένη έκθεση, την οποία ο Κώστας Πανιάρας εντάσσει στο ενεργητικό των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για την πέμπτη εικαστική διοργάνωση που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί εκθέσεις των Ηλία Δελόγλου (Μακρή), Μανώλη Χάρου, Παύλου Σάμιου και Κωστή Γεωργίου .

Από πέρσι μάλιστα την έκθεση πλαισιώνουν υψηλής αισθητικής μουσικές εκδηλώσεις κάτι που θα συμβεί και φέτος.

Συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη θα παρουσιάσει στο Βοτανόκηπο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, συναυλία με τίτλο Canzonetta sull aria...  («η αβάσταχτη ελαφρότητα στην όπερα»), με έργα των Μότσαρτ , Ροσίνι και Ντονιτσέτι. Σολίστ οι: Ελπινίκη Ζερβού (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Βασίλης Τσανακτσίδης (βαρύτονος). Καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία Άρης Χριστοφέλλης.

Στις 24 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με εκτελεστές τη Μαριλένα Δωρή (φλάουτο) και τον Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά) σε έργα σε πρώτη εκτέλεση που συνέθεσαν για τις εκδηλώσεις στο Κρεμμύδι ο Γιώργος Κουρουπός και ο Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος μεταφέρει μουσικά την εικαστική εντύπωση από την έκθεση του Κώστα Πανιάρα, «ανοίγοντας έτσι ένα αμφίδρομο παράθυρο μεταξύ δημιουργών που ολοκληρώνει τον κύκλο. Έναν κύκλο χωρίς αρχή και τέλος... ».

Σχετικές ειδήσεις
Το Παλαιό Φρούριο ταξιδεύει: έκθεση των Σπύρου Κολυβά και Κώστα Μηνά στην Κέρκυρα
11.08.2016 16:15
Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, εγκαινιάζεται στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, η έκθεση ζωγραφικής των Σπύρου Κολυβά και Κώστα Μηνά με θέμα Το Παλαιό Φρούριο ταξιδεύει.
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".
Αλεξανδρινό Κουαρτέτο: Έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Οικία Μοχάμετ Άλι
20.07.2016 16:31
To Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στην Οικία Μοχάμετ Άλι στην Καβάλα, την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”, βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ, σε επιμέλεια της Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου.
Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016: έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
16.05.2016 17:12
Η νέα πάμφωτη δουλειά του διακεκριμένου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη την Τετάρτη, 25 Μαΐου και ώρα 20.00, με τίτλο «Σωτήρης Σόρογκας. Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016». Τριάντα και πλέον πίνακες, μνημειακών διαστάσεων, κάρβουνο και ακριλικό σε μουσαμά, αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη συνοχή του οραματικού του κόσμου φανερώνοντας την ιδιότυπη τοπιογραφία της δικής του Ελλάδας.