Έκθεση έργων του διακεκριμένου ζωγράφου Κώστα Πανιάρα φιλοξενούν από τις 22 Αυγούστου, στους παραδειγματικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους του σπιτιού τους στο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς, ο Φώτης και η Μέλπη Κρεμμύδα.

Η έκθεση φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Εικοσιένα έργα για το Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, που ο ίδιος ο ζωγράφος έδωσε σ’ αυτή την παρουσίαση της δουλειάς του, καθώς ενθουσιάστηκε τόσο με τον ιδανικό εκθεσιακό χώρο, όπως τον ονομάζει, όσο και με την μοναδική πρωτοβουλία του διαπρεπούς δικηγόρου Φώτη Κρεμμύδα που «έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια έναν προσωπικό θεσμό».

Γι’ αυτό άλλωστε και δημιούργησε 21 νέα έργα για τη συγκεκριμένη έκθεση, την οποία ο Κώστας Πανιάρας εντάσσει στο ενεργητικό των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για την πέμπτη εικαστική διοργάνωση που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί εκθέσεις των Ηλία Δελόγλου (Μακρή), Μανώλη Χάρου, Παύλου Σάμιου και Κωστή Γεωργίου.

Από πέρσι μάλιστα την έκθεση πλαισιώνουν υψηλής αισθητικής μουσικές εκδηλώσεις κάτι που θα συμβεί και φέτος.

Συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη θα παρουσιάσει στο Βοτανόκηπο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, συναυλία με τίτλο Canzonetta sull aria...  («η αβάσταχτη ελαφρότητα στην όπερα»), με έργα των Μότσαρτ, Ροσίνι και Ντονιτσέτι. Σολίστ οι: Ελπινίκη Ζερβού (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Βασίλης Τσανακτσίδης (βαρύτονος). Καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία Άρης Χριστοφέλλης.

Στις 24 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με εκτελεστές τη Μαριλένα Δωρή (φλάουτο) και τον Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά) σε έργα σε πρώτη εκτέλεση που συνέθεσαν για τις εκδηλώσεις στο Κρεμμύδι ο Γιώργος Κουρουπός και ο Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος μεταφέρει μουσικά την εικαστική εντύπωση από την έκθεση του Κώστα Πανιάρα, «ανοίγοντας έτσι ένα αμφίδρομο παράθυρο μεταξύ δημιουργών που ολοκληρώνει τον κύκλο. Έναν κύκλο χωρίς αρχή και τέλος… ».