Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
Στο 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην όμορφη παραλία της Αύρας, από τις 21 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, η κάθε συναυλία που έχει προγραμματιστεί είναι ξεχωριστή, προσφέροντάς μας μία από τις καλύτερες φεστιβαλικές καλοκαιρινές προτάσεις!

Το φεστιβάλ αρχίζει την Παρασκευή 21 Αυγούστου με την θεματική βραδιά Αφιέρωμα στη μουσική της Λατινικής Αμερικής. Στο πρόγραμμα Vila Lobos, Ginastera και πολύ Piazzola. Η ποικιλία των καλλιτεχνών δίνει και το στίγμα αυτής της ξεχωριστής βραδιάς: Eduardo Hubert στο πιάνο , ένας πιανίστας - μύθος της Αργεντινής, η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου-Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο μπαντονεόν, Ήλιας Αλγκάρ στο κοντραμπάσο και Γεωργία Συλλαίου στο τραγούδι.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου παρουσιάζεται ένα μουσικό σύνολο με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο της Ευρώπης. Οι Geza Hosszu Legocky (βιολί), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Vladimir Sverdlov-Eskenazi (πιάνο), Lyda Chen (βιόλα), Christophor Miroshnikov (τσέλο), Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί), θα ερμηνεύσουν δύο αριστουργήματα του διεθνούς ρεπερτορίου: το κουιντέτο του Mozart για κλαρινέτο και το κουιντέτο Schumann για πιάνο, και επιπλέον στην ίδια συναυλία η Ντόρα Μπακοπούλου θα ερμηνεύσει Σούμαν.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στην Παχειά Ράχη, διοργανώνεται μια ελκυστική βραδιά με την καταξιωμένη κιθαρωδό Βαρβάρα Γύρα και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη.

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, το κουαρτέτο Ellemis, με τις εξαιρετικές καλλιτέχνιδες Έλενα Χούντα, Στέλλα Τσάνη, Λευκή Κολοβού και τον Μίσα Σμιρνόφ στη βιόλα θα ερμηνεύσει Haydn, Mahler και Brahms,  έργα τα οποία δεν έχει κανείς την ευκαιρία να  ακούει συχνά, και μάλιστα σε ένα τόσο μαγευτικό περιβάλλον .

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με μία διαφορετική μουσική βραδιά όπου  ο εμπνευσμένος πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής , θα μας παρουσιάσει με το κουιντέτο του ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με άξονα την τζαζ και όχι μόνο.

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ολοκληρώνεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με την ιδιαίτερη βραδιά για την Αίγινα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που τιμά το νησί και το Φεστιβάλ, προσφέροντας ένα γοητευτικό πρόγραμμα με W. A. Mozart και L.V. Beethoven. Στο πόντιουμ ο Βύρων Φιδετζής και σολίστ η σπουδαία σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Καψάλη.

Σχετικές ειδήσεις
Music & Ballet Gala στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
03.08.2016 15:51
Το γκαλά μουσικής και χορού που λαμβάνει χώρα στις 21 Αυγούστου 2016 στην Άνδρο, θα σας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά χάρη στη μοναδική παρουσία πολλά υποσχόμενων νέων χορευτών μπαλέτου και μουσικών από την Όπερα του Παρισιού, καθώς και με την παρουσίαση των έργων Caspian Suite και Medianoche σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Γκαλά όπερας στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
25.07.2016 10:24
Με ενθουσιασμό και λίστα αναμονής οι φιλότεχνοι περιμένουν το Γκαλά Όπερας (παράλληλες εκδηλώσεις) που ολοκληρώνει το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, στις 22:00, στο Μέγαρο Χορού.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
17.06.2016 15:53
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα εμφανιστεί σε μια καινούργια, διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Η Camerata Junior στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016
15.06.2016 14:23
Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ανοίγει στις 16 Ιουλίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016.