Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, με ολόγιομο φεγγάρι, θα πραγματοποιηθούν στο δροσερικό – εστιατόριο-χώρος τέχνης, στα Αραχωβίτικα Ρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης των ζωγράφων Έλλης Μπαρμπαγιάννη και Ειρήνης Μπράττη, με τίτλο Συνάντηση ΙΙ.

Η έκθεση ζωγραφικής θα είναι ανοικτή καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη.

Η Έλλη Μπαρμπαγιάννη γεννημένη το 1969 στη Ναύπακτο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Πατρών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθήνας (εργαστήριο Τ. Πατρασκίδη). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας με το Γ. Ζιάκα και ψηφιδωτού με τον Ι. Βαλαβανίδη. Διακρίθηκε με το 2ο βραβείο ζωγραφικής στο διαγωνισμό «2η Συνάντηση νέων δημιουργών». Έχει συμμετάσχει σε εννιά ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και μια ατομική στην Πάτρα. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Η Ειρήνη Μπράττη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Πατρών. Το 1992 συμμετείχε στο Σεμινάριο Ζωγραφικής του Μουσείου Λούντφιχ στο Άαχεν Γερμανίας με καθηγήτρια τη Leiko Ikemura και από το 1993-1995 μαθήτευσε στο εργαστήριο του Ελβετού ζωγράφου Martin Disler. Έλαβε μέρος  σε προγράμματα διαπολιτιστικών ανταλλαγών στη Γερμανία όπου ζούσε από το 1992 έως το 2000. Έχει εκθέσει έργα της στη Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ν. Υόρκη, Κύπρο και Ελλάδα. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Πάτρα, όπου διδάσκει ζωγραφική στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρών.

Τα εγκαίνια θα ακολουθήσει η συναυλία του Gunter Baby Sommer και της Katharina Hilpert με τίτλο Our favourite things.

Η μουσική αυτού του ντουέτου είναι στον πυρήνα της αυτοσχεδιαστική αλλά βασισμένη σε συνθετικές μουσικές φράσεις. Οι δύο μουσικοί χρησιμοποιούν τεχνικές από τη σύγχρονη, εθνική και jazz μουσική, δημιουργώντας ρυθμούς στο ξύλινο slit drum, στα τύμπανα και στα χειροποίητα tom-tom, απ\’ όπου παράγουν μαζί με το πνευστό shawm και διάφορα φλάουτα, αρχαϊκά ηχητικά τοπία.