Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνίδα Τζούλια του Αουγκουστ Στριντμπεργκ

Η Ελληνίδα Τζούλια του Αουγκουστ Στριντμπεργκ
Το κλασικό έργο του Σουηδού δραματουργού για την πάλη των δύο φύλων και την κοινωνική ανισότητα σε μια πρωτότυπη ανάγνωση θα παροσουσιάσει η ομάδα παρασταστικών τεχνών Πρόταση από τις 24 Σεπτεμβρίου στο Nixon / Screening Room.

Το έργο μετατοπίζεται στην Ελλάδα του σήμερα, αυτή των ΒΠ (βορείων προαστίων) και των οικονομικών μεταναστών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι με αναπάντεχη κατάληξη. Η μουσική χαλαρώνει τις (όποιες) αναστολές, ο χορός ενώνει τα σώματα, το αλκοόλ ρέει στο αίμα, η εξουσία δυναμώνει και αλλάζει χέρια, το γενετήσιο ένστικτο τελικώς υπερισχύει.

Μια ακατάλληλη εικόνα τη λάθος στιγμή. Οι …αυτόχθονες θα πληρώσουν ακριβά την αλαζονεία τους ενόσω ο James Olivier θα μαγειρεύει λιπαρά κρέατα στην Κουζίνα και τα διαφημιστικά μηνύματα με πολυμίξερ και αποχυμωτές θα υγραίνουν τα όνειρα της έγχρωμης οικιακής βοηθού.

Στην ουσία μια συνομιλία οθόνης και σκηνής...

Παίζουν: Τζούλια: Ελευθερία Γεροφωκά, Γιάννης: Κρις Ραντάνοφ, Χριστίνα: Χαρίκλεια Μπέλλο. Απόδοση–διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης, Βίντεο: Αλίκη Πήτερσον.

Σχετικές ειδήσεις
Η
30.01.2017 16:43
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
Η
11.01.2017 17:18
Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL.
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.