Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Ζωγραφική της Λιάνας Αναστασιάδου

Η Ζωγραφική της Λιάνας Αναστασιάδου
Από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η γκαλερί Άστρα θα φιλοξενεί την έκθεση της Λιάνας Αναστασιάδου, με τίτλο Ζωγραφική...

Η πραγματικότητα των έργων της Λιάνας Αναστασιάδου αρχίζει να υπάρχει μέσα από τυχαίες επιλογές χρωμάτων και τυχαίες κινήσεις πού ορίζουν γραμμές και σχήματα. Ακολουθεί η ανάγνωση των συσσωρευμένων χρωματικών επιφανειών και  σχημάτων που έχουν προκύψει από την ενδοσκοπική και διαισθητική αυτή διεργασία.

Με την ανάγνωση αυτή αποκαλύπτονται μορφές και σχήματα που προτείνουν ιδέες και θέματα. Η συγκίνηση από την αναγνώριση αυτών των εικόνων, αποτελεί την ώθηση για να γίνουν τα επόμενα ζωγραφικά βήματα.

Τα βήματα αυτά ακολουθούν μία διαδρομή αναζήτησης σχημάτων και γραμμών που περιγράφουν μορφές του φυσικού κόσμου: τον ορίζοντα, τα βουνά και τα δέντρα, τις σπηλιές, το φως και το σκοτάδι, τα ζώα.

Όσα από αυτά έρχονται στην επιφάνεια, αναδύονται, όχι σαν ανάμνηση και αναπαράσταση εικόνων, αλλά σαν αναφορά στη συγκίνηση και τα συναισθήματα που κάποτε προκάλεσαν. Είναι δηλαδή, η ζωγραφική αυτή μία νοσταλγική αφήγηση συγκινήσεων με εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις
Fluid Frames: Έκθεση του Τάσου Μισούρα στην γκαλερί Ευριπίδη
11.01.2017 17:05
Η ζωγραφική του Τάσου Μισούρα χαρακτηρίζεται από την πολυσημία των εικόνων και τους αλληγορικούς συμβολισμούς της, που συνυπάρχουν με τρόπο αριστοτεχνικό στη νέα του έκθεση με τίτλο “Fluid Frames” που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες: έκθεση με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β. & Μ Θεοχαράκη
28.09.2016 16:34
Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες».
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.