Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

To Χειμωνιάτικο Παραμύθι του William Shakespeare

To Χειμωνιάτικο Παραμύθι του William Shakespeare
Το Φεστιβάλ Επιδαύρου συμμετέχει στην υπερατλαντική πολιτιστική Γέφυρα φέρνοντας μεγάλα ταλέντα από τις θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου στο αρχαίο θέατρο. Στις 21 και 22 Αυγούστου σειρά έχει ο βραβευμένος Σαμ Μέντες, με το Χειμωνιάτικο Παραμύθι.

Ο Σαμ Μέντες –βραβευμένος από την Ακαδημία Κινηματογράφου και επικεφαλής αυτής της χωρίς προηγούμενο συνεργασίας– σκηνοθετεί Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ: μια ιλαροτραγωδία-μαγική εξιστόρηση για την τρέλα που προκαλεί η ερωτική ζήλια και τη λύτρωση που προσφέρει η αληθινή αγάπη.

Στη χολιγουντιανή - και όχι μόνο - αυτή παραγωγή συμμετέχουν Βρετανοί και Αμερικάνοι ηθοποιοί, οι οποίοι εμφανίζονται με την άδεια της Actors\' Equity Association (Ένωσης Ηθοποιών) και της UK Equity (Ένωσης Ηθοποιών Ηνωμένου Βασιλείου), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Variety Artists\' Federation (Ομοσπονδία Καλλιτεχνών του Βαριετέ), βάσει ενός προγράμματος ανταλλαγής μεταξύ American Equity και UK Equity (της Αμερικανικής Ένωσης Ηθοποιών και της Ένωσης Ηθοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου).

Ανάμεσα στους ηθοποιούς φυσικά δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε και τον εξαιρετικό Ήθαν Χοκ στο ρόλο του Αυτόλυκου.

Σχετικές ειδήσεις
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα
28.09.2016 14:09
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο θέατρο Άλφα – Ιδέα, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Με το ίδιο μέτρο, του William Shakespeare από τους C. for Circus στο Black Box
12.05.2016 13:55
Η ομάδα C. for Circus ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Black Box για να παρουσιάσει το έργο του William Shakespeare, Με το ίδιο μέτρο.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.