Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλου, Πέρσες από τον Dimiter Gotscheff

Αισχύλου, Πέρσες από τον Dimiter Gotscheff
Ανάμεσα στις τελευταίες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών για το καλοκαίρι βρίσκεται και η κορυφαία τραγωδία του Αισχύλου, που θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγουστού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα του τραγικού λόγου και το σημαντικότερο αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας θεατρικής ιστορίας, σκηνοθετημένο από τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Dimiter Gotscheff και με μια πλειάδα πρωταγωνιστών τόσο στους κύριους ρόλους, όσο και στο χορό.

Ο βουλγαρικής καταγωγής Ντίμιτερ Γκότσεφ, που τον γνωρίσαμε στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών με τον εξαίρετο «Ιβάνοφ» του Τσέχοφ,  επιστρέφει στην Ελλάδα για να υπογράψει την σκηνοθεσία στους «Πέρσες», στην πρώτη από τις δύο φεστιβαλικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για το 2009,  με την Αμαλία Μουτούση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της τραγικής Άτοσσας και τον Μηνά Χατζησάβα στο ρόλο του «Δαρείου».

Ερμηνεύουν: Αμαλία Μουτούση (Άτοσσα), Μηνάς Χατζησάββας (Δαρείος), Νίκος Καραθάνος (Ξέρξης), Στεφανία Γουλιώτη (κορυφαία), Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Ήμελλος, Εύη Σαουλίδου, Κόρα Καρβούνη, Γιώργος Γάλλος, Βασίλης Ανδρέου και άλλοι ηθοποιοί.

Σχετικές ειδήσεις
Πέρσες, του Αισχύλου από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Κηποθέατρο Παπάγου (νέα ημερομηνία)
08.09.2016 16:02
Το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του, ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου το αρχαιότερο σωζόμενο δράμα (472 π.Χ.) του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016
11.07.2016 12:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016.
Πέρσες, του Αισχύλου από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία στο Εθνικό Θέατρο
06.07.2016 17:04
Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία (ΘΕ.Α.Μ.Α) παρουσιάζει στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τους Πέρσες του Αισχύλου.
Ακύρωση - Οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 14:46
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Αισχύλου, Πέρσες. - Η παράσταση ακυρώνεται
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.