Παγκόσμια ονόματα από τον μουσικό χώρο των κρουστών παίζουν και διδάσκουν στo φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Κρουστοπανήγυρις, στο γραφικό Κομμένο, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου!

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, η Κρουστοπανήγυρις πάλι φέτος στο Κομμένο Άρτας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τουλιάτου, από 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, θα παρουσιάσει ένα κεφάτο και πλούσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών.

Το Κομμένο μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό χωριό κρουστών, αφού η διεθνής αυτή γιορτή των κρουστών απλώνεται σε πολλά σημεία του χωριού και της γύρω περιοχής από την πλατεία και την κατασκήνωση, μέχρι το δέλτα του ποταμού Άραχθου με συναυλίες, μαθήματα, σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις, jam sessions, δρώμενα κλπ.

Μια βδομάδα πολιτιστικού εκπαιδευτικού τουρισμού με εκδρομές, με παράλληλες δράσεις και ουσιαστική επικοινωνία.  Μια κατασκήνωση γεμάτη ήχους και ρυθμούς, γεμάτη μουσική από όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές αυτό φεστιβάλ κρουστών του Νίκου Τουλιάτου ξεκίνησε την πορεία του πριν πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα το 10ήμερο φεστιβάλ στο θέατρο Πέτρας το 2003, ενώ από το 2008 έχει μετακομίσει στο Κομμένο.

Στην Κρουστοπανήγυρι 2009 συμμετέχουν οι: Gunter Baby Sommer, Νίκος Τουλιάτος, Άλκης Κόλλιας, Μάρθα Μορελέον, Μάνος Αβαράκης, Jorge Louis Carrera Zapata, Alehandro Diaz, Marina Castillo, Λευτέρης Χριστοφής, Manolito Orza, Paul Wertico, Μελίνα Τάτση, Fuera De, Armando Illario, Simone Mongelli, Κρούσεις και Πνοές – Κώστας Χάνης, Crystalliferous, Όλοι οι καλλοί χωράνε, Παναγιώτης Μπερλης, Percussion Staff, Κροταλάρτα, Στέφανος Λογοθέτης, Γιάννης Σταυρόπουλος, Κώστας Αναστασιάδης, Γιάννης Φλώρος, Βασίλης Λιώσης, Γιώργος Φασόλης, Αγγελική Κούρκουλου, Φαίη Παπαδοδήμα, Θάνος Δασκαλόπουλος και η Σχολή Seli Kanou.

Η παρακολούθηση όλων των συναυλιών, των δρώμενων και των εργαστηρίων στο Κομμένο είναι δωρεάν, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα σεμινάρια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@percussioncamp.gr, ή μέσω του site http://www.percussioncamp.gr/, όπου είναι αναρτημένο αναλυτικά όλο το Πρόγραμμα.