Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών - Κρουστοπανήγυρις 2009

Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών - Κρουστοπανήγυρις 2009
Παγκόσμια ονόματα από τον μουσικό χώρο των κρουστών παίζουν και διδάσκουν στo φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Κρουστοπανήγυρις, στο γραφικό Κομμένο, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου!

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, η Κρουστοπανήγυρις πάλι φέτος στο Κομμένο Άρτας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τουλιάτου, από 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, θα παρουσιάσει ένα κεφάτο και πλούσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών.

Το Κομμένο μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό χωριό κρουστών, αφού η διεθνής αυτή γιορτή των κρουστών απλώνεται σε πολλά σημεία του χωριού και της γύρω περιοχής από την πλατεία και την κατασκήνωση, μέχρι το δέλτα του ποταμού Άραχθου με συναυλίες , μαθήματα, σεμινάρια , ημερίδες, εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις, jam sessions, δρώμενα κλπ.

Μια βδομάδα πολιτιστικού εκπαιδευτικού τουρισμού με εκδρομές, με παράλληλες δράσεις και ουσιαστική επικοινωνία.  Μια κατασκήνωση γεμάτη ήχους και ρυθμούς, γεμάτη μουσική από όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές αυτό φεστιβάλ κρουστών του Νίκου Τουλιάτου ξεκίνησε την πορεία του πριν πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα το 10ήμερο φεστιβάλ στο θέατρο Πέτρας το 2003, ενώ από το 2008 έχει μετακομίσει στο Κομμένο.

Στην Κρουστοπανήγυρι 2009 συμμετέχουν οι: Gunter Baby Sommer, Νίκος Τουλιάτος, Άλκης Κόλλιας, Μάρθα Μορελέον, Μάνος Αβαράκης, Jorge Louis Carrera Zapata, Alehandro Diaz, Marina Castillo, Λευτέρης Χριστοφής, Manolito Orza, Paul Wertico, Μελίνα Τάτση, Fuera De, Armando Illario, Simone Mongelli, Κρούσεις και Πνοές - Κώστας Χάνης, Crystalliferous, Όλοι οι καλλοί χωράνε, Παναγιώτης Μπερλης, Percussion Staff, Κροταλάρτα, Στέφανος Λογοθέτης, Γιάννης Σταυρόπουλος, Κώστας Αναστασιάδης, Γιάννης Φλώρος, Βασίλης Λιώσης, Γιώργος Φασόλης, Αγγελική Κούρκουλου, Φαίη Παπαδοδήμα, Θάνος Δασκαλόπουλος και η Σχολή Seli Kanou.

Η παρακολούθηση όλων των συναυλιών, των δρώμενων και των εργαστηρίων στο Κομμένο είναι δωρεάν, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα σεμινάρια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@percussioncamp.gr, ή μέσω του site http://www.percussioncamp.gr/, όπου είναι αναρτημένο αναλυτικά όλο το Πρόγραμμα .

Σχετικές ειδήσεις
Music & Ballet Gala στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
03.08.2016 15:51
Το γκαλά μουσικής και χορού που λαμβάνει χώρα στις 21 Αυγούστου 2016 στην Άνδρο, θα σας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά χάρη στη μοναδική παρουσία πολλά υποσχόμενων νέων χορευτών μπαλέτου και μουσικών από την Όπερα του Παρισιού, καθώς και με την παρουσίαση των έργων Caspian Suite και Medianoche σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Γκαλά όπερας στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
25.07.2016 10:24
Με ενθουσιασμό και λίστα αναμονής οι φιλότεχνοι περιμένουν το Γκαλά Όπερας (παράλληλες εκδηλώσεις) που ολοκληρώνει το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, στις 22:00, στο Μέγαρο Χορού.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
17.06.2016 15:53
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα εμφανιστεί σε μια καινούργια, διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Η Camerata Junior στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016
15.06.2016 14:23
Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ανοίγει στις 16 Ιουλίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016.
Jesus Christ Superstar από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
11.03.2016 17:06
Το δημοφιλές Musical του Andrew Lloyd Webber, Jesus Christ Superstar, που άφησε ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό θέατρο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή από την ομάδα κρουστών, μονωδίας και χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.