Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τριάντα πέντε Έλληνες δημιουργοί για τη Δημοκρατία

Τριάντα πέντε Έλληνες δημιουργοί για τη Δημοκρατία
Στις 24 Ιουλίου συμπληρώνονται 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στο πλαίσιο του εορτασμού εγκαινιάζεται σήμερα 23 Ιουλίου, μία μεγάλη σημαντική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο Τέχνη και Δημοκρατία. Τριάντα πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί .

Η έκθεση αποτελείται από ισάριθμα έργα και περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Στην πρώτη, για την αρχαία Ελλάδα, παρουσιάζονται έργα των: Γιάννη Μόραλη, Νάτα Μελά, Σωτήρη Σόρογκα, Δημήτρη Μυταρά, Αλέκου Φασιανού, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Βασίλη Θεοχαράκη , Βάνας Ξένου , Μανώλη Χάρου, Αλεξάνδρας Αθανασιάδης και Μιχάλη Μαδένη.

Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, και φιλοξενεί έργα των: Βλάσση Κανιάρη, Χρόνη Μπότσογλου και Γιάννη Παρμακέλη.

Τέλος, τον βαθύ σεβασμό τους στο πνεύμα της Δημοκρατίας και στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ζωής καταθέτουν καλλιτέχνες όπως οι: Παναγιώτης Τέτσης, Χρύσα, Κώστας Τσόκλης, Γιάννης Μπουτέας, Γιώργος Λάππας, Ρένα Παπασπύρου, Γιάννης Αδαμάκος, Εδουάρδος Σακαγιάν , Γιάννης Λασηθιωτάκης, Χρήστος Μποκόρος, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Μιχάλης Μανουσάκης, Μιχάλης Αρφαράς, Μίλτος Παντελιάς, Νίκος Φραντζολάς, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μαρία Λοϊζίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Παντελής Χανδρής, Πλάτων Ριβέλλης και Γιάννης Κόντος.

Η έκθεση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σχετικές ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βαλαβανίδης
20.02.2017 10:38
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ακόμη ένας μεγάλος ζωγράφος, ο Γιάννης Βαλαβανίδης.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Η απονομή του Εικαστικού Βραβείου «Γιάννης Μόραλης»
02.03.2016 13:14
Απονεμήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος), το πρώτο Εικαστικό Βραβείο «Γιάννης Μόραλης» στον εικαστικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά.