Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση…

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση…
Η Μαρία Φαραντούρη και η Μάρθα Φριντζήλα , καλεσμένες του Αθηναϊκού Φεστιβάλ, συναντιούνται στο θέατρο Δόρα Στρατου την Τετάρτη 29 Ιουλίου, για να ερμηνεύσουν μαζί μουσικές του κόσμου...

Πολύγλωσσα τραγούδια, σπάνια κομμάτια, ερωτικά, παραδοσιακά, αυτοσχεδιασμοί και εναλλακτικοί μουσικοί δρόμοι συνδυάζονται σε μια μοναδική  συναυλία .

Οι δύο ερμηνεύτριες προσεγγίζουν την παραδοσιακή μουσική , το ρεμπέτικο , τη μουσική της Μεσογείου και των Βαλκανίων, της Μικράς Ασίας καθώς και το έργο ευρωπαίων και αμερικανών συνθετών του 20ου αιώνα, με συλλογική διάθεση και παιχνιδιάρικο τρόπο με στόχο την αμεσότητα και την επικοινωνία με τα έργα και το κοινό.

Η ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη και της Μάρθας Φριτζήλα καθώς και οι ενορχηστρώσεις προκύπτουν από την ποιητική και συνθετική αναζήτηση των μουσικών και των τραγουδιστών, σ΄ ένα κλίμα υψηλής ποιότητας και συγκίνησης σε μια έθνικ ατμόσφαιρα, μ΄ έναν πρωτότυπο πειραματισμό – ψυχαγωγία.

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση: O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη για δύο βραδιές στον Ιανό
01.11.2016 16:47
Μετά από sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό η παράσταση «Συνάντηση» έρχεται στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ για δύο μοναδικές βραδιές.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται
Sala Sala με τον Κ. Βήτα στη Στέγη
20.05.2016 10:04
Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ένα από τα πλέον δημιουργικά κεφάλαια στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική, σε μια απρόσμενη συνάντηση, συνομιλεί για πρώτη φορά με δύο μεγάλες φωνές του ρεμπέτικου, στις 3 και 4 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.