Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ο εκδικητής της Τζαμάικας

Ο εκδικητής της Τζαμάικας
Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν τη νέα σειρά pulp Π.ΑΝ. Παραλογοτεχνίας Ανάγνωσμα - Κινηματογραφικές Περιπέτειες, με το πρώτο τεύχος Ο εκδικητής της Τζαμάικας, σε επιμέλεια Γιώργου Βλάχου.

Οι Κινηματογραφικές Περιπέτειες είναι η δεύτερη από τις κατηγορίες της σειράς των Pulps, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Οξύ με τον διακριτικό τίτλο Π.ΑΝ- Παραλογοτεχνίας Ανάγνωσμα.

Το περιεχόμενο των βιβλίων της επικεντρώνεται σε θεματολογία εμπνευσμένη από τον παλιό ψυχαγωγικό κινηματογράφο -και ειδικότερα στο είδος της περιπέτειας- και εγκαινιάζεται με ένα έργο της πειρατικής θεματολογίας, τον Εκδικητή της Τζαμάικας.

Πρόκειται για απόδοση εμπνευσμένη από νουβέλα σε σειρά φυλλαδίων με τον ίδιο κεντρικό ήρωα, τον Μαύρο Πειρατή, που κυκλοφόρησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’40 άγνωστου, σήμερα, συγγραφέα.

Ο ιππότης των θαλασσών, ο Μαύρος Πειρατής (Κάρλος Λεζάμα), δραπετεύει από τη φυλακή λίγο πριν τον κρεμάσουν άδικα. Ορκίζεται, πως θα κάνει τα πάντα για να εκδιώξει τον σφετεριστή τύραννο της Τζαμάικας (Χένρι Κοξ) και να αποκαταστήσει τον προηγούμενο νόμιμο κυβερνήτη του νησιού…

Αλλά, ο σφετεριστής κυβερνήτης δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ξέρει να συνωμοτεί και να αντεπιτίθεται. Από τη δύσκολη θέση που τον έχει φέρει ο τύραννος, ο ιππότης-πειρατής θα καταφέρει να βγει χάρη στη βοήθεια απρόσμενου συμμάχου του, ο οποίος θα… Η συνέχεια επί της  οθόνης!

Στα επόμενα βιβλία της σειράς συμπεριλαμβάνονται και άλλα είδη κινηματογραφικής περιπέτειας, που προέρχονται είτε από γνωστά φιλμ, είτε από νουβέλες που το ύφος και το περιεχόμενό τους παραπέμπει στις δημοφιλείς κινηματογραφικές περιπέτειες της χρυσής εποχής της κινηματογραφικής επικής περιπέτειας.

Σχετικές ειδήσεις
Γαστρονομικόν – Γιώργος Ηλιόπουλος
19.09.2016 11:42
Από τις εκδόσεις Έναστρον Εκδόσεις κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση της μελέτης του Γιώργου Ηλιόπουλου με τίτλο Γαστρονομικόν – Η τέχνη της μαγειρικής στην Αρχαία Ελλάδα.
 Μια βραδιά και έναν καιρό - Γαρυφαλλιά Τεπελένη
09.08.2016 13:03
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Γαρυφαλλιά Τεπελένη σας προτείνουν το βιβλίο Μια Βραδιά και έναν Καιρό, ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το φετινό σας καλοκαίρι.
Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει τον Τυροκοφτερό
09.06.2016 10:35
Οι εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, Περιπέτειες που τα σπάνε. Ο Τυροκοφτερός σε εικονογράφηση MNM Design την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στο Multi Event City Loft 7ος.
Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
26.02.2016 11:31
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου 2016.
Προσεχείς εκδόσεις από τις Εκδόσεις Ίκαρος
02.02.2016 10:24
Οι εκδόσεις Ίκαρος ανακοινώνουν τις προσεχείς εκδόσεις από Φεβρουάριο έως Ιούνιο 2016: