Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ArtLocus, Όλος ο Τόπος μια Σκηνή

ArtLocus, Όλος ο Τόπος μια Σκηνή
Η έναρξη των φετινών Αισχυλείων θα γίνει με την παρουσίαση του προγράμματος Art Locus του ΕΚΕΘΕΧ, στο οποίο εντάχθηκε ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης, που στοχεύει στην αποκέντρωση της σύγχρονης θεατρικής και χορευτικής δραστηριότητας.

Το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού θέτει ως μία από τις προτεραιότητές του την αποκέντρωση της καλλιτεχνικής δράσης και την αποσυμφόρηση της μητρόπολης. Με στόχο, αφενός, τη στήριξη ερευνητικών ομάδων θεάτρου και χορού που δεν επιχορηγούνται από την πολιτεία, και, αφετέρου, την τόνωση της τοπικής κοινωνίας της περιφέρειας, διοργανώνει το πρόγραμμα ArtLocus: όλος ο Τόπος μια Σκηνή , σε συνεργασία με Δήμους της χώρας που διαθέτουν αναξιοποίητους -πλην ιδιαίτερους αισθητικά ή/και ιστορικά- Δημόσιους Χώρους και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους παραχωρήσουν για τη χρήση και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους από μη επιχορηγούμενες ομάδες παραστατικών τεχνών.

Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας ήταν ένας από τους 5 χώρους που προκρίθηκαν πανελλαδικά και εντάχτηκε στο πρόγραμμα, μεταξύ των 36 δήμων που κλήθηκαν να υποδείξουν ανάλογους χώρους, και θα έχει μάλιστα την χαρά και την τιμή να εγκαινιάσει το Πρόγραμμα με μια σειρά παραστάσεων από θεατρικές ομάδες και ομάδες χορού, παραστάσεις που θα διεξαχθούν αυθημερόν, στις 23 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιούν  κατά το χρονικό διάστημα 20 έως 23 Αυγούστου ανοιχτές πρόβες στο Ελαιουργείο όπου θα έχουμε όλοι την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία και την προετοιμασία μια θεατρικής παράστασης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανοικοινωθεί σύντομα.

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Ίων του Πλάτωνα – Ένα μικρό συμπόσιο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
23.08.2016 15:09
Ο πλατωνικός διάλογος «Ίων», δείγμα πλατωνικής «κωμωδίας», θα παρουσιαστεί ως σκηνικό σχεδίασμα για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας -στον υπαίθριο χώρο πίσω απ’ το θέατρο– με συνοδεία μουσικών επί σκηνής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Θεατρικές Σκηνές: Το Πρόγραμμα της σεζόν 2016-17
23.08.2016 13:10
Η εταιρεία παραγωγών “ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ” σας καλωσορίζει στα θεάματά της για την σεζόν 2016-17.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!