Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του γνωστού διπλωμάτη Γιάγκου Οικονομίδη, με τίτλο Διπλωματικές Ιστορίες, μέσα από τις οποίες μας ξεναγεί σε έναν παράξενο και διαφορετικό κόσμο.

Από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο εξοχικό παλάτι του τελευταίου Βασιλιά του Νεπάλ και από τις ζούγκλες της νοτιότερης Αφρικής μέχρι τη μαγική Ινδία. Το βροχερό Λονδίνο, τα έλη του ποταμού Οκαβάνγκο, οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η επίσκεψη του Νέλσον Μαντέλα στην Αθήνα και οι καταρράκτες της Βικτώριας είναι λίγες μόνο από τις εντυπωσιακές εικόνες που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό.

Μέσα από δεκάξι συναρπαστικές ιστορίες σε δεκαπέντε χώρες και τέσσερις ηπείρους μαθαίνουμε για τα περίεργα συμβάντα, τα εύθυμα περιστατικά αλλά και τις μοναδικές εμπειρίες που συνοδεύουν τη ζωή ενός διπλωμάτη.

Ο Γιάγκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1951 στο Λονδίνο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Στο Υπουργείο Εξωτερικών μπήκε το 1977 και εν συνεχεία τοποθετήθηκε διαδοχικά στην Αγγλία, στη Νότιο Αφρική, στο Βέλγιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως Πρέσβης της Ελλάδας έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα σε δύο χώρες: στη Νότιο Αφρική (2001-2005) και στην Ινδία (2005- 2008).