Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Birds από τους Χορευτές...

Birds από τους Χορευτές...
Η ομάδα Χορευτές, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων Άννα Συνοδινού τη φετινή της παραγωγή με τίτλο Birds, ένα φιλόδοξο έργο που αντικατοπτρίζει την ευαισθησία της ομάδας στη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, συνθέτοντας ένα θέαμα με χορό και multimedia.

H παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία χορογραφούν ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Μαρία Ανθυμίδου και η Αλίκη Καζούρη. Ο Μάκης Φάρος υπογράφει το σενάριο και το video-art, η μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου και τα κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου.

Χορεύουν: Ράνια Φόβου, Νατάσσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Σάββας Μπαλτζής, Αντώνης Αντωνίου , Tadeu Leisenfeld.

Οι Χορευτές ιδρύθηκαν στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1993 από τους Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη και Μιχάλη Ναλμπάντη ύστερα από πολύχρονη συνεργασία. Έχουν στο ενεργητικό τους τριάντα παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα και περισσότερες από 300 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Νότιο Αμερική, ενώ επιχορηγούνται από το ΥΠ.ΠΟ. από το έτος της ίδρυσής τους.

Από το 2006 διοργανώνουν το NOMAD’S Festival στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μια πρωτότυπη σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία, εικαστικές εγκαταστάσεις, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και happenings νέων καλλιτεχνών, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού για νέες προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και την ικανοποίηση των καλλιτεχνών που έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπροσώπους άλλων Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
«Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη στο Ηρώδειο
20.09.2016 10:55
Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 9 Οκτωβρίου 2016, «Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής, μας μεταφέρει στην Κρήτη του '50.
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
Του Κουτρούλη ο γάμος στην Ηλιούπολη
18.08.2016 13:10
Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, στην Ηλιούπολη.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
22.06.2016 12:48
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, την Απολογία Σωκράτη του Πλάτωνα, στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.
Η Στέγη ταξιδεύει με τρεις ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό
01.04.2016 13:50
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας τριών φετινών παραστάσεών της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.