Η ομάδα Χορευτές, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων Άννα Συνοδινού τη φετινή της παραγωγή με τίτλο Birds, ένα φιλόδοξο έργο που αντικατοπτρίζει την ευαισθησία της ομάδας στη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, συνθέτοντας ένα θέαμα με χορό και multimedia.

H παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία χορογραφούν ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Μαρία Ανθυμίδου και η Αλίκη Καζούρη. Ο Μάκης Φάρος υπογράφει το σενάριο και το video-art, η μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου και τα κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου.

Χορεύουν: Ράνια Φόβου, Νατάσσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Σάββας Μπαλτζής, Αντώνης Αντωνίου, Tadeu Leisenfeld.

Οι Χορευτές ιδρύθηκαν στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1993 από τους Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη και Μιχάλη Ναλμπάντη ύστερα από πολύχρονη συνεργασία. Έχουν στο ενεργητικό τους τριάντα παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα και περισσότερες από 300 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Νότιο Αμερική, ενώ επιχορηγούνται από το ΥΠ.ΠΟ. από το έτος της ίδρυσής τους.

Από το 2006 διοργανώνουν το NOMAD’S Festival στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μια πρωτότυπη σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία, εικαστικές εγκαταστάσεις, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και happenings νέων καλλιτεχνών, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού για νέες προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και την ικανοποίηση των καλλιτεχνών που έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπροσώπους άλλων Τεχνών.