Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Amadou & Mariam ζωντανά στην Αθήνα!

Amadou & Mariam ζωντανά στην Αθήνα!
Το σημαντικότερο Αφρικάνικο συγκρότημα , οι Amadou & Mariam έρχονται στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου!

H ιστορία της καριέρας και της ζωής των Amadou & Mariam μοιάζει ιδανική για σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Ένας άνδρας και μια γυναίκα γνωρίζονται και ερωτεύονται στο σχολείο για τυφλούς στο οποίο φοιτούν. Μουσικοί και οι δυο, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, να γίνουν διεθνείς star και πρέσβεις της μουσικής παράδοσης του Μαλί σε όλο το κόσμο.

Τα album τους Dimanche à Bamako (σε παραγωγή Manu Chao) και Welcome To Mali πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, κυριάρχησαν στα charts και έκαναν παγκοσμίως διάσημο ένα ζευγάρι τυφλών μουσικών.

Οι Amadou & Mariam έκαναν τουρνέ σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκαν στο WOMAD και στο Glastonbury αλλά και σε Αμερικάνικα φεστιβάλ όπως το Coachella και το Lollapalooza.

Το ντουέτο κυκλοφόρησε μια σειρά από album όπως τα Sou Ni Tile (1998), Tje ni Mousso (1999) Wati (2002) που τους έκαναν βασικότερους εκφραστές της Αφρικάνικης μουσικής και κύριους εκπρόσωπους της μουσικής του Μαλί.

Το ντουέτο από το Μαλί κατάφερε να ξεπεράσει την επιτυχία του Dimanche à Bamako με το περσινό του album Welcome to Mali (με παραγωγούς τον Marc-Antoine Moreau και τον  Laurent Jaïs) με συμμέτοχές από Damon Albarn, K\'Naan, Keziah Jones, Juan Rozoff και του Matthieu Chedid) και να φτάσει σε μια δημιουργική κορύφωση.

Tο album φιγουράρει σχεδόν σε όλες τις λίστες ανασκόπησης με τα καλύτερα album της χρονιάς 2008. Οι επιρροές τους πια ξεφεύγουν από την ethnic μουσική και κυμαίνονται μεταξύ Pink Floyd, Led Zeppelin, Stevie Wonder και Αμερικάνικου hip hop.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του: συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου
13.09.2016 14:48
Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), ετοίμασε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» που επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης.
Ήταν μια στιγμή: Ο Κώστας Πρατσινάκης ζωντανά στον Ιανό
27.05.2016 11:44
Ο Κώστας Πρατσινάκης κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 4 Ιουνίου 2016 για να συναντηθεί με τους φίλους του στην Αθήνα.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».