Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τόπο στα μουσικά νιάτα!

Τόπο στα μουσικά νιάτα!
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συνεχίζει να διευρύνει τον ορίζοντα της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας και δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να εμφανιστούν και εκτός των αιθουσών των Ωδείων τους.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συνεχίζει να διευρύνει τον ορίζοντα της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας και δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να εμφανιστούν και εκτός των αιθουσών των Ωδείων τους.

Έτσι, σε συνεργασία με τέσσερα Ωδεία της πόλης Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει συναυλίες με αριστούχους - τελειόφοιτους τους στο Αμφιθέατρό του.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στα καθιερωμένα πλέον Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά - matinees του Μουσείου.

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του Κρατικού Ωδείου και του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» τον Δεκέμβριο, ακολουθεί το τρίτο matinee που γίνεται την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008, ώρα 11.30 το πρωί.

Οι νέοι καλλιτέχνες του Σύγχρονου Ωδείου Ιωάννης Καραγιαννίδης (κλαρινέτο), Γιώργος Κεχαϊδης (πιάνο) και Μικέλ Μιχαηλίδης (βιολί) θα ερμηνεύσουν έργα Spohr, Stravinsky, Debussy, Chopin και Brahms.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός της ΔΕΘ) με ελεύθερη είσοδο.

Μετά τη μουσική εκδήλωση οι ακροατές θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να χαρούν την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κοντού και την έκθεση του αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή, καθηγητή στο Α.Π.Θ. και Ε.Μ.Π.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.