Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο θρύλος του Buena Vista Social Club

Ο θρύλος του Buena Vista Social Club
Ένα ταξίδι εκεί που η κιθάρα συνάντησε το τύμπανο, στους πρόποδες της Sierra Μaestra και στις απέραντες φυτείες με ζαχαροκάλαμα, εκεί που η λαϊκή κουλτούρα και η αφρικανική παράδοση γέννησαν τον «απόλυτο» κουβανέζικο ρυθμό, το son, απόψε στο θέατρο Badminton.

Έχει μείνει στην ιστορία ως το γκρουπ που έβγαλε την κουβανέζικη μουσική από τα στενά σύνορα της Καραϊβικής, την έβαλε στα σπίτια και τις ψυχές μας τη δεκαετία του ’90 και δημιούργησε ένα ρεύμα φανατικών φίλων του son και του bolero σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί το πούρο του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής σκηνής Compay Segundo να έσβησε για πάντα το 2003, αλλά η πληθωρική του εικόνα ζωντανεύει κάθε φορά που το συγκρότημά του, Grupo Compay Segundo, ερμηνεύει τις κλασικές επιτυχίες Chan Chan, Μacusa, Sabroso, Las Flores de la Vida, κ.α. στη σκηνή του Hotel Nacional και του Habana Café στην Αβάνα, αλλά και μπροστά σε χιλιάδες θεατές στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η dream team του σημερινού γκρουπ, Salvador Repilado Labrada στη μουσική διεύθυνση και στο κόντρα μπάσο , Hugo Garzón Βargalló στα φωνητικά, Rafael Fournier Navarro στα bongo drums, Haskell Armenteros Pons και Rafael Inciarte Rodríguez στο κλαρινέτο μαζί με αναγνωρισμένους μουσικούς, θα ζεστάνει τις καρδιές μας για δύο μοναδικές βραδιές, μεταδίδοντας τη σύγχρονη μουσική κουλτούρα της Κούβας με πάθος και ανεξάντλητη ενέργεια.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Salvador Repilado στο culturenow.gr: http://www.culturenow.gr/portraits/Ήχοι_και_λόγια_από_την_Κούβα.html

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 στο An Club
04.01.2017 12:36
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το An Club υποδέχεται το 2017 με το πολυαναμενόμενο «The Notorious Cosmic Sessions Vol.1». Μία μοναδική συνύπαρξη επί σκηνής των Dustbowl, των Social End Products και των Robert Sin & The Huckleberries στο πρώτο «κοσμικό» live της χρονιάς.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Οι Social Waste με νέο άλμπουμ στο ΙΛΙΟΝ plus
16.03.2016 14:45
Οι Social Waste, το κοινωνικοπολιτικό χιπ χοπ συγκρότημα από την Κρήτη με τον Μεσογειακό ήχο, μας καλούν στην παρουσίαση του καινούριου τους άλμπουμ «Με μια πειρατική Γαλέρα» το Σάββατο 19 Μάρτη 2016 στο ΙΛΙΟΝ plus.