Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετοχές για τα Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό

Συμμετοχές για τα Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό
Άρχισε η προετοιμασία της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, του Φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, με τίτλο Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό 2009, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Οκτώβριο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη των λαών και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάζοντας νέους, κυρίως, καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή στοχεύουν να εκθέσουν μελλοντικά, εκτός των συνόρων της πατρίδας μας.
 
Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να παρουσιάσει ένα έργο του (ζωγραφική, ψηφιδωτό, κολλάζ, ή άλλο επιτοίχιο), διαστάσεων έως και ένα τετραγωνικό μέτρο το ανώτερο ή ένα έργο του σε βάση (γλυπτική, κατασκευές ή άλλο). Το θέμα είναι ελεύθερο, έχει όμως αποκλειστεί το φωτογραφικό γυμνό.
 
Εφόσον η συμμετοχή των καλλιτεχνών υπερβεί το επιθυμητό όριο, θα υπάρξει επιλογή των καλλιτεχνών βάση των έργων τους, από τον επιμελητή της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανό.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα ανακοινωθούν από τον ημερήσιο τύπο καθώς και από το internet, ένα μήνα πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης. Όλα τα έργα των καλλιτεχνών θα προβληθούν από το επίσημο site και το blog του Φεστιβάλ.
 
Η διάρκεια της έκθεσης έχει ορισθεί στις δέκα ημέρες ενώ ο χρόνος διεξαγωγής της, θα γνωστοποιηθεί σύντομα.
 
Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό μπορούν να στείλουν με e-mail φωτογραφίες έργων τους στο Φεστιβάλ: info@athensfineartsfestival.gr, έως τις 30 Αυγούστου.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensfineartsfestival.gr  ή στο τηλ: 6977725572.
Σχετικές ειδήσεις
Τα σκιάχτρα: έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Αμπελώνα Κτήματος Σιγάλα
25.08.2016 10:26
Δεκαπέντε καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα έρχονται στη Σαντορίνη, φιλοξενούμενοι του Κτήματος Σιγάλα, για να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον αμπελώνα του Κτήματος.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.