Με ταινίες πρώτης προβολής, βραβευμένα ντοκιμαντέρ και αφιερώματα, το Ecocinema ξεκινά στις 16 Ιουλίου στην Ύδρα και θα διαρκέσει 8 ημέρες. Το φεστιβάλ γίνεται παράλληλα με το πρόγραμμα του 11ου Θερινού Οικολογικού Πανεπιστήμιου στην Ύδρα με θέμα την Οικο-νομία του νερού.

Οι τέσσερις πρώτες μέρες προβολών περιλαμβάνουν κυρίως ντοκιμαντέρ και θα πραγματοποιηθούν στην κλειστή αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μελίνα Μερκούρη, ενώ το δεύτερο τετραήμερο θα πραγματοποιηθεί στο θερινό κινηματογράφο Γαρδένια, όπου θα προβληθούν ταινίες μεγάλου μήκους και ταινίες με υπόθεση.

Στο Φεστιβάλ επίσης θα προβληθεί αφιέρωμα στον μεγάλο Ιάπωνα σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι με τις ταινίες Ναυσικά και Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων.

Ανάμεσα στις άλλες ταινίες που θα προβληθούν είναι και οι: Οι παραλίες της Ανιές, η τελευταία ταινία της Ανιές Βαρντά που βραβεύτηκε πρόσφατα με Σεζάρ, Η Γη Tων Kόκκινων Aνθρώπων, Ο γάμος της Τούγια που έλαβε Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2007, καθώς και το making of της ταινίας Home.

Επίσης θα προβληθούν οι δύο πρόσφατες ταινίες του Αυγερόπουλου, οι 49 Λέξεις για το χιόνι και Το αίμα του Κουάν Κουάν.