Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Οι Μεταβάσεις της Λιάνας Αναστασιάδου

Οι Μεταβάσεις της Λιάνας Αναστασιάδου
Η ζωγράφος Λιάνα Αναστασιάδου θα παρουσιάσει για δέκα ημέρες τη νεά της δουλειά, με τίτλο Μεταβάσεις, στο Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στα Λουτρά της Τήνου.

Τα έργα μέσα από μια διαδρομή αναζήτησης σχημάτων και γραμμών προτείνουν τις ιδέες και τα  θέματα από τα οποία αναδεικνύονται σταδιακά μορφές του φυσικού κόσμου.

Το ζωγραφικό αποτέλεσμα προκύπτει όχι σαν αναπαράσταση εικόνων αλλά σαν  αναφορά στη συγκίνηση και τα συναισθήματα που ο κόσμος αυτός κάποτε  προκάλεσε. Η τεχνική των έργων είναι ακρυλικό,  παστέλ και κάρβουνο σε μουσαμά.

Η ζωγράφος Λιάνα Αναστασιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ με δάσκαλο ζωγραφικής τον Νίκο Εγγονόπουλο. Τα έργα της εικονογραφούν μορφές του φυσικού κόσμου. Η προσέγγισή τους αναφέρεται στα συναισθήματα που κάποτε δημιούργησαν. Η ζωγραφική της αποτελεί μία αφήγηση συγκινήσεων με εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα
03.08.2016 14:11
Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμη Κιβωτός», η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα.
9 Μεταβάσεις - Το φανταστικό μουσείο: έκθεση στην Ελευσίνα
30.05.2016 10:42
Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Οργανισμό "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη" πραγματοποιούν έκθεση με τίτλο "9 Μεταβάσεις: Το φανταστικό μουσείο".
9 Μεταβάσεις. Το Φανταστικό Μουσείο: Έκθεση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
25.05.2016 14:36
Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Φορέα "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη" πραγματοποιούν έκθεση με τίτλο "9 Μεταβάσεις: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ", που θα εγκαινιαστεί στις 3 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.
07.03.2016 09:56
Ο ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 91 ετών ύστερα από μακρά κι επίπονη μάχη με τον καρκίνο.