Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Δωδέκατη νύχτα... και μισή

Δωδέκατη νύχτα... και μισή
Έχετε φανταστεί μια υπέροχη σύγχρονη κωμωδία του Σαίξπηρ, εμπλουτισμένη με είκοσι ροκ τραγούδια, πολύ χορό και μια εντελώς musical ατμόσφαιρα; Ετοιμαστείτε να το ζήσετε στο θέατρο Πέτρας!

Ένα χρόνο μετά την εντυπωσιακή Διπλή Απιστία της ομάδας Θεατρίνοι Θεατές , που υμνήθηκε από το σύνολο των Ελλήνων κριτικών ως ένα από τα καλύτερα ανεβάσματα του έργου στην Ελλάδα, αυτή τη φορά να παρακολουθήσουμε μια Δωδέκατη Νύχτα και μισή του Σαίξπηρ.

Η αριστουργηματική κωμωδία του, που θεωρείται από πολλούς η καλύτερη του, παίρνει μοντέρνα, εντυπωσιακή μορφή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανου. Ένα προκλητικό παιχνίδι ρόλων, καθημερινότητας και ονείρου. Πόσο συχνά ερωτευόμαστε, και πόσο ο έρωτας μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και να μας δώσει μια ευκαιρία για νέα αρχή. Ποιους τρόπους εφευρίσκουμε κάθε φορά για να ζήσουμε περισσότερο ,και με τον αρεστό σε μας τρόπο, τον έρωτα. Γοητευτικό θέαμα , σπινθηροβόλοι διάλογοι και υπαρξιακές αναζητήσεις.

Φως γέλιο τραγούδι και μια παράσταση με ανθρώπους μαριονέτες και ζωντανό τραγούδι με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Παίζουν οι: Καίτη Ιμπροχώρη,  Γιώργος Λιβανός, Ιφιγένεια Στάικου, Γιώργος Μάζης, Γιάννης Τσιώμος, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Γεωργιάδης και δύο μαριονέττες!

Σχετικές ειδήσεις
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου
27.09.2016 16:16
Η «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, αναμένεται να παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά -ο οποίος καταπιάνεται πρώτη φορά με έργο του Σαίξπηρ- ενώ τους ήρωες θα "ζωντανέψει" επί σκηνής ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης, οι οποίες μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και ετοιμαστείτε να ζήσετε μία νύχτα περιπέτειας, μεταμφιέσεων ή ...ό,τι προτιμάτε!
Δωδέκατη Νύχτα στο Θέατρο ΠΚ: παράταση παραστάσεων
27.01.2016 11:18
2η παράταση για την "Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ έως 13 Μαρτίου 2016, με τους ήρωές της να συνεχίζουν να μαγεύουν μικρούς και μεγάλους κάθε εβδομάδα στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.
80’s the musical στο «Πειραιώς 131»
20.01.2016 10:35
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν τo 80΄s” the musical, μια μουσική κωμωδία σε πρωτότυπο κείμενo του συγγραφικού διδύμου πολλών επιτυχιών Γ. Βάλαρη και Στ. Παπαδόπουλου («Naked boys singing», «Oι Απελπισμένοι», «Το μήλο», «Σ’ αγαπάω αλλά», «Το διαζύγιο», «Aμάρτησα για το παιδί σου», “Bam Bam” κ α.) σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη και μουσική βασισμένη σε επιτυχίες της αγαπημένης σε όλους εποχή των 80’s, κυρίως ξένες αλλά και Ελληνικές, αποτίοντας φόρο τιμής σε μια δεκαετία που οι παλαιότεροι έζησαν κι αγαπήσαν και οι νεότεροι διψούν να γνωρίσουν.