Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Λενιώ Κακλέα, matter – of – act

Λενιώ Κακλέα, matter – of – act
Τις ανησυχίες και τα ερωτήματα της γενιάς της γύρω από τη λειτουργία της τέχνης σήμερα εκφράζει η 24χρονη Λενιώ Κακλέα –απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού, μέσα από τη νέα της παραγωγή που παρουσιάζεται στο Σχολείον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνων.

Με το matter-of-act (project για ένα φεστιβάλ και δέκα θεατές του) αμφισβητεί τη λογική του κατασκευασμένου θεάματος και τις εύκολες απαντήσεις, για να καταθέσει μια φόρμα ζωντανή και ανοιχτή που διερευνά τη σχέση του Φεστιβάλ Αθηνών με το κοινό του.

Η προετοιμασία και η έρευνα του Matter-of-act’s preparation and research έγιναν δυνατά, χάρη στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λενιώ Κακλέα, Ήχος – Καταγραφή σε βίντεο: Φοίβος Μανιατάκος, Sylvia Fredriksson, Βοηθός: Έλσα Καλτσή. Συμμετέχουν: Ξένια Αηδονοπούλου, Θεοδόσης Ησαΐας, Βικτωρία Καρβούνη, Ερμής Μαλκότσης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κατερίνα Σπυροπούλου, Άρτεμις Φλέσσα, Zαΐρα Παπαληγούρα .

Σχετικές ειδήσεις
Το ημέρωμα της στρίγγλας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βρετάνια
05.10.2016 16:14
Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Συρανό ντε Μπερζεράκ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Κηποθέατρο Παπάγου
08.08.2016 12:41
Τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο Παπάγου ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Ψύχωση 4:48 και Κοίταξέ με, της Σάρα Κέιν από τον Γιάννη Κακλέα στην Πειραιώς 260
28.06.2016 17:03
Αφιερωμένη στη βρετανή θεατρική συγγραφέα Σάρα Κέιν, η νέα παράσταση-περφόρμανς του Γιάννη Κακλέα αρχίζει αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, στην Πειραιώς 260, για δύο βραδιές στις 8 και 9 Ιουλίου 2016.
Ο Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε καλοκαιρινή περιοδεία
26.05.2016 12:12
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.