Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι για το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα

Εργαστήρι για το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος πραγματοποιεί για όγδοη συνεχή χρονιά εντατικά μαθήματα για το αρχαίο ελληνικό Δράμα με τη συμμετοχή φοιτητών από 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, στο επίκεντρο της προβληματικής θα είναι το θέμα «Media» και η σύνδεση της θεωρητικής προσέγγισης του αρχαίου δράματος με τη σκηνική πράξη και τις εκφράσεις της.

Τα μαθήματα, οργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με την υποστήριξη του Δήμου Ασκληπιείου και -από το 2005- του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. Τις δραστηριότητες του Δικτύου συντονίζει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκουν αφιλοκερδώς κορυφαίοι καθηγητές και ερευνητές, εκπρόσωποι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής και άνθρωποι του Θεάτρου. Συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές από χώρες – μέλη του Δικτύου με ειδίκευση στις θεατρικές και κλασικές σπουδές οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία επικοινωνίας σε διεθνές και διεπιστημονικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την ανάδειξη της σημασίας του αρχαίου ελληνικού δράματος στη σύγχρονη Ευρώπη, τόσο ως πηγής έμπνευσης της επιστημονικής και της καλλιτεχνικής παραγωγής, όσο και ως συνεκτικού παράγοντα διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει επιπλέον εργαστήρια, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση δοκιμών και παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και συζητήσεις με τους δημιουργούς.

Σχετικές ειδήσεις
15.000 θεατές για τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
08.08.2016 11:38
6.500 θεατές παρακολούθησαν την πρεμιέρα της «Λυσιστράτης» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ενώ τη δεύτερη μέρα των παραστάσεων περίπου 8.500 θεατές.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
04.08.2016 16:34
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, στις 21.30, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στα πλαίσια του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας 2016 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.
Πολυχώρος Underground: Πρόγραμμα παραστάσεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016
19.07.2016 16:58
O καινούργιος θεατρικός χώρος της Αθήνας, UNDERGROUND, αφιερώνει το ρεπερτόριο της νέας θεατρικής περιόδου 2016-2017 στο ελληνικό έργο.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.