Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος πραγματοποιεί για όγδοη συνεχή χρονιά εντατικά μαθήματα για το αρχαίο ελληνικό Δράμα με τη συμμετοχή φοιτητών από 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, στο επίκεντρο της προβληματικής θα είναι το θέμα «Media» και η σύνδεση της θεωρητικής προσέγγισης του αρχαίου δράματος με τη σκηνική πράξη και τις εκφράσεις της.

Τα μαθήματα, οργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με την υποστήριξη του Δήμου Ασκληπιείου και -από το 2005- του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. Τις δραστηριότητες του Δικτύου συντονίζει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκουν αφιλοκερδώς κορυφαίοι καθηγητές και ερευνητές, εκπρόσωποι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής και άνθρωποι του Θεάτρου. Συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές από χώρες – μέλη του Δικτύου με ειδίκευση στις θεατρικές και κλασικές σπουδές οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία επικοινωνίας σε διεθνές και διεπιστημονικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την ανάδειξη της σημασίας του αρχαίου ελληνικού δράματος στη σύγχρονη Ευρώπη, τόσο ως πηγής έμπνευσης της επιστημονικής και της καλλιτεχνικής παραγωγής, όσο και ως συνεκτικού παράγοντα διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει επιπλέον εργαστήρια, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση δοκιμών και παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και συζητήσεις με τους δημιουργούς.