Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Venus Flytrap 1

Venus Flytrap 1
Εμπνευσμένο από το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τέννεσυ Ουίλιαμς, το έργο Venus Flytrap ανεβαίνει από τον θεατρικό όμιλο Σχεδία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου, στo γκαράζ επί της οδού Βουτάδων 36.

Το έργο Venus Flytrap (Μυγοπαγίδα της Αφροδίτης), προσπαθεί να διερευνήσει τις ποικίλες πιθανότητες μιας πραγματικότητας που συμπιέζεται σ’ ένα μονοχρωματικό λόγο κι έχει ως αποτέλεσμα μία μονοδιάστατη πράξη. Τον θάνατο; Έχουμε την αίσθηση ότι ευδοκιμούν μόνο οι μονοκαλλιέργειες, και μάλιστα μόνο όσες παράγουν ψέμα, χωρίς αυτό να διώχνει τον πόνο.

Ο Σεμπάστιαν είναι ζωντανός και η Κάθριν βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική. Το υλικό μας συντίθεται από τις αποκαλύψεις μύχιων εξομολογήσεων που αγγίζουν στη φρίκη και στο έγκλημα. Στον κόσμο του έργου, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Όλα ελέγχονται από τους νόμους του ενστίκτου και του ισχυρού. Η ροή οδηγείται μέσα από τιμωρίες, βασανισμούς και θυσίες. Κάθε βράδυ, ο Σεμπάστιαν κάνει το δικό του σάλτο μορτάλε. Βυθίζεται σε μία γυάλινη δεξαμενή νερού, μέχρι να νοιώσει τον θάνατο να τον τυλίγει.

Κείμενο: Τζίνα Αποστολοπούλου - Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνοθεσία: Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Οδυσσέας Καψάλως, Μουσική: Rodrigo Melo. Παίζουν οι: Μαρίνα Νατιώτη, Κώστας Γεραντώνης, Τζίνα Αποστολοπούλου, Χάικ Καζαρτζιάν. Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Δρανδάκη, Όλγα Τσίρκα, Κωσταντίνα Σαράντη, Χριστίνα Φούκα.

Σχετικές ειδήσεις
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, του Tennessee Williams στο Rabbithole
10.02.2016 15:33
Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens παρουσιάζει στο Rabbithole το ποιητικό θεατρικό κείμενο “Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι” σε σκηνοθεσία της Φένιας Προβελεγγίου.
RUPTURE περσεφόνη, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Baumstrasse
10.02.2016 14:15
Η Αθανασία Κανελλοπούλου σε μια συνεργασία με το Βaumstrasse παρουσιάζει το RUPTURE περσεφόνη, στις 27 - 28 Φεβρουαρίου και 5 - 6 Μαρτίου 2016.