Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Venus Flytrap 1

Venus Flytrap 1
Εμπνευσμένο από το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τέννεσυ Ουίλιαμς, το έργο Venus Flytrap ανεβαίνει από τον θεατρικό όμιλο Σχεδία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου, στo γκαράζ επί της οδού Βουτάδων 36.

Το έργο Venus Flytrap (Μυγοπαγίδα της Αφροδίτης), προσπαθεί να διερευνήσει τις ποικίλες πιθανότητες μιας πραγματικότητας που συμπιέζεται σ’ ένα μονοχρωματικό λόγο κι έχει ως αποτέλεσμα μία μονοδιάστατη πράξη. Τον θάνατο; Έχουμε την αίσθηση ότι ευδοκιμούν μόνο οι μονοκαλλιέργειες, και μάλιστα μόνο όσες παράγουν ψέμα, χωρίς αυτό να διώχνει τον πόνο.

Ο Σεμπάστιαν είναι ζωντανός και η Κάθριν βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική. Το υλικό μας συντίθεται από τις αποκαλύψεις μύχιων εξομολογήσεων που αγγίζουν στη φρίκη και στο έγκλημα. Στον κόσμο του έργου, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Όλα ελέγχονται από τους νόμους του ενστίκτου και του ισχυρού. Η ροή οδηγείται μέσα από τιμωρίες, βασανισμούς και θυσίες. Κάθε βράδυ, ο Σεμπάστιαν κάνει το δικό του σάλτο μορτάλε. Βυθίζεται σε μία γυάλινη δεξαμενή νερού, μέχρι να νοιώσει τον θάνατο να τον τυλίγει.

Κείμενο: Τζίνα Αποστολοπούλου - Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνοθεσία: Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Οδυσσέας Καψάλως, Μουσική: Rodrigo Melo. Παίζουν οι: Μαρίνα Νατιώτη, Κώστας Γεραντώνης, Τζίνα Αποστολοπούλου, Χάικ Καζαρτζιάν. Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Δρανδάκη, Όλγα Τσίρκα, Κωσταντίνα Σαράντη, Χριστίνα Φούκα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.