Εμπνευσμένο από το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τέννεσυ Ουίλιαμς, το έργο Venus Flytrap ανεβαίνει από τον θεατρικό όμιλο Σχεδία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου, στo γκαράζ επί της οδού Βουτάδων 36.

Το έργο Venus Flytrap (Μυγοπαγίδα της Αφροδίτης), προσπαθεί να διερευνήσει τις ποικίλες πιθανότητες μιας πραγματικότητας που συμπιέζεται σ’ ένα μονοχρωματικό λόγο κι έχει ως αποτέλεσμα μία μονοδιάστατη πράξη. Τον θάνατο; Έχουμε την αίσθηση ότι ευδοκιμούν μόνο οι μονοκαλλιέργειες, και μάλιστα μόνο όσες παράγουν ψέμα, χωρίς αυτό να διώχνει τον πόνο.

Ο Σεμπάστιαν είναι ζωντανός και η Κάθριν βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική. Το υλικό μας συντίθεται από τις αποκαλύψεις μύχιων εξομολογήσεων που αγγίζουν στη φρίκη και στο έγκλημα. Στον κόσμο του έργου, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Όλα ελέγχονται από τους νόμους του ενστίκτου και του ισχυρού. Η ροή οδηγείται μέσα από τιμωρίες, βασανισμούς και θυσίες. Κάθε βράδυ, ο Σεμπάστιαν κάνει το δικό του σάλτο μορτάλε. Βυθίζεται σε μία γυάλινη δεξαμενή νερού, μέχρι να νοιώσει τον θάνατο να τον τυλίγει.

Κείμενο: Τζίνα Αποστολοπούλου – Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνοθεσία: Βασίλης Κανελλόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Οδυσσέας Καψάλως, Μουσική: Rodrigo Melo. Παίζουν οι: Μαρίνα Νατιώτη, Κώστας Γεραντώνης, Τζίνα Αποστολοπούλου, Χάικ Καζαρτζιάν. Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Δρανδάκη, Όλγα Τσίρκα, Κωσταντίνα Σαράντη, Χριστίνα Φούκα.