Το δεύτερο μέρος της έκθεσης Face to Faces (Face à Faces), που πραγματοποιείται στο παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση –το Α΄ Μέρος της οποίας με τα vidéo installation παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης- έχει αφετηρία το Παρίσι, και περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα δεκατεσσάρων καλλιτεχνών διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Γαλλία ή που τα έργα τους βρίσκονται σε γαλλικές γκαλερί.

Η έκθεση περιοδεύει σ’ όλο τον κόσμο και σε κάθε στάδιο της πορείας της εμπλουτίζεται με καλλιτέχνες της χώρας που την φιλοξενεί. Ο διάλογος που αναπτύσσεται στο πλαίσιο μιας ‘face to faces’ ‘διαπολιτισμικής συνομιλίας και συνάντησης’, ανάμεσα σε καλλιτέχνες με ποικίλες αισθητικές αναφορές και προσεγγίσεις, έχει ως αποτέλεσμα η έκθεση να αλλάζει συνεχώς ταυτότητα και περιεχόμενο.

Στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα φωτογραφικά έργα του αρχικού σώματος θα παρουσιαστούν τα έργα δώδεκα Ελλήνων καλλιτεχνών: της Χριστίνας Δημητριάδη, του Γιώργου Κατσάγγελου, του Πάνου Κοκκινιά, της Ευαγγελίας Κρανιώτη, της Ελένης Μαλιγκούρα, του Μανώλη Μπαμπούση, της Βένιας Μπεχράκη, της Ελένης Μουζακίτη, της Λίας Ναλμπαντίδου, του Γιώργου Πρίνου, του Παύλου Φυσάκη και Αθηνάς Χρόνη.

Την επιλογή των έργων υπογράφουν δύο επιμελητές, ένας επιμελητής της χώρας που φιλοξενεί την έκθεση, η Αγγελική Γραμματικοπούλου, και η επιμελήτρια της περιοδεύουσας έκθεσης Isabelle de Montfumat.

Η έκθεση εντάσσεται στην ευρύτερη δράση με τίτλο DIALOGUES D’IMAGES (ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ) και είναι μια πρωτοβουλία της CULTURESFRANCE, φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας (παλαιότερα γνωστό ως AFAA ή Association Française d’Action Artistique).