Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Άλκηστη του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

Άλκηστη του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο
Η Άλκηστη του Ευριπίδη, το σύμβολο της αυταπάρνησης και της συζηγικής αφοίσωσης, ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 17 και 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στο αρχαιότερο από τα σωζόμενα έργα του, ο «από σκηνής φιλόσοφος» διχάζει τους ερμηνευτές με την αμφισημία του, αλλά και τα ιλαροτραγικά και σατυρικά στοιχεία του.

Η ευριπίδεια ηρωίδα που συγκατατίθεται να πεθάνει στη θέση του άντρα της και επιστρέφει στο τέλος «πεπλοφόρα» από τον τάφο. 

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του στην Επίδαυρο. Στον ομώνυμο ρόλο η Μαρία Σκουλά.

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Χρήστος Λούλης , Αργύρης Ξάφης, Μαρία Πρωτόπαππα, Κώστας Μπερικόπουλος, Σωκράτης Πατσίκας , Ιωάννα Παππά, Θάνος Τοκάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Νικολάου , Ελίνα Μάλαμα, Δάφνη Δαυίδ, Άγγελος Τριανταφύλλου , Λευτέρης Βασιλάκης, Βαγγέλης Τελώνης, Ιωάννα Αποστόλου και τέσσερα παιδιά. Συμμετέχουν ο Νίκος Σπανός (κόντρα τενόρος) και o Θανάσης Δεληγιάννης (τενόρος).

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Πλούτος, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
13.06.2016 17:06
Ο Γιώργος Κιμούλης,ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, βάζουν «πλώρη» για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αφού πρόκειται να ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, 1 και 2 Ιουλίου 2016, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.