Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτες Γιορτές feat. Lydia Filipovic

Πρώτες Γιορτές feat. Lydia Filipovic
Η πρώτη μέρα των Γιορτών της Γης στη Βλάστη Κοζάνης ξεκινά φιλοξενώντας, εκτός από τον Βασίλη Λέκκα, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τις Πρώτες Γιορτές, οι οποίοι με τη σειρά τους υποδέχονται την Lydia Filipovic, για μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης και οι Πρώτες Γιορτές με νέα σύνθεση , δυναμικό rythm section και ενέργεια από τους Skaribas, αναλαμβάνουν την κεντρική σκηνή των Γιορτών της Γης, μετά τον Βασίλη Λέκκα, για ένα μεταμεσονύκτιο μουσικό ξύπνημα.

Τα τραγούδια από τη δισκογραφία του Γ. Μιχαηλίδη, κομμάτια από τα Βαλκάνια (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Αλβανία, Τσιγγάνικα κα), ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια θα συναντήσουν τη μοναδική, διεθνούς φήμης φωνή της Lydia Filipovic (Μαυροβούνιο-Γαλλία, συναυλίες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, Mediterraneo, Nekada, συνεργασίες με Billy Cobham, Theoodossi Spasov, Olivier Gatto κ.α.).

Πρόκειται να απολαύσουμε ένα μελωδικό ταξίδι, με μουσικές από τις Βαλκανικές παραδόσεις ως τους σύγχρονους δημιουργούς και ρεύματα. Ρυθμοί που συναντιούνται σε μια ιδιαίτερη πολυρρυθμία. Στίχοι που κάπου οδηγούν, τραγούδια που ρωτάνε σε τόσες γλώσσες για το μονοπάτι. Ένα οικείο αλλά και χαρακτηριστικό μουσικό στίγμα. Διάθεση που όσο ανοίγει και δίνεται τόσο μεγαλώνει.

Σχετικές ειδήσεις
Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου live στο Σταυρό του Νότου
07.12.2016 15:49
Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Ήβη Αδάμου θα βρεθούν αυτές τις γιορτές στο Σταυρό του Νότου Plus, για τρία ξέφρενα εορταστικά party!
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.08.2016 12:48
H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
18.12.2015 10:21
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τις γιορτές σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με πασίγνωστες μελωδίες του κλασικού ρεπερτορίου που θα πλημμυρίσουν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 την Αίθουσα του Βωμού.