Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πρώτες Γιορτές feat. Lydia Filipovic

Πρώτες Γιορτές feat. Lydia Filipovic
Η πρώτη μέρα των Γιορτών της Γης στη Βλάστη Κοζάνης ξεκινά φιλοξενώντας, εκτός από τον Βασίλη Λέκκα, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τις Πρώτες Γιορτές, οι οποίοι με τη σειρά τους υποδέχονται την Lydia Filipovic, για μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης και οι Πρώτες Γιορτές με νέα σύνθεση , δυναμικό rythm section και ενέργεια από τους Skaribas, αναλαμβάνουν την κεντρική σκηνή των Γιορτών της Γης, μετά τον Βασίλη Λέκκα, για ένα μεταμεσονύκτιο μουσικό ξύπνημα.

Τα τραγούδια από τη δισκογραφία του Γ. Μιχαηλίδη, κομμάτια από τα Βαλκάνια (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Αλβανία, Τσιγγάνικα κα), ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια θα συναντήσουν τη μοναδική, διεθνούς φήμης φωνή της Lydia Filipovic (Μαυροβούνιο-Γαλλία, συναυλίες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, Mediterraneo, Nekada, συνεργασίες με Billy Cobham, Theoodossi Spasov, Olivier Gatto κ.α.).

Πρόκειται να απολαύσουμε ένα μελωδικό ταξίδι, με μουσικές από τις Βαλκανικές παραδόσεις ως τους σύγχρονους δημιουργούς και ρεύματα. Ρυθμοί που συναντιούνται σε μια ιδιαίτερη πολυρρυθμία. Στίχοι που κάπου οδηγούν, τραγούδια που ρωτάνε σε τόσες γλώσσες για το μονοπάτι. Ένα οικείο αλλά και χαρακτηριστικό μουσικό στίγμα. Διάθεση που όσο ανοίγει και δίνεται τόσο μεγαλώνει.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα με την Underground Youth Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη!
16.12.2016 17:15
Οι φετινές γιορτές γεμίζουν χρώμα, ρυθμό και μαγεία σε μια ιδιαίτερη μουσική γιορτή, συντροφιά με την Underground Youth Orchestra.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.08.2016 12:48
H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.