Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η απόλυτη μπαλαρίνα ξανάρχεται!

Η απόλυτη μπαλαρίνα ξανάρχεται!
Η ΕΛΒΑ παρουσιάζει τον Σεπτέμβριο την απόλυτη μπαλαρίνα, Σβετλάνα Ζαχάροβα, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα μετατρέψει τις εμφανίσεις της στην Αθήνα σε θεσμό και κράτησε την υπόσχεσή της!

Κάθε χρόνο, την ίδια περίπου εποχή η Τσαρίνα του Μπαλέτου - όπως  έχουν επίσημα αποκαλέσει τα διεθνή ΜΜΕ αυτή την «απόλυτη» μπαλαρίνα- θα έρχεται στην Αθήνα με τους Φίλους της και θα προσφέρει γενναιόδωρα τα καλλιτεχνικά της διαπιστευτήρια στους θαυμαστές της.

Φέτος θα πρωτοτυπήσει! Γιατί παράλληλα με τα απαραίτητα, διάσημα, Αστέρια-Φίλους της, θα την συνοδεύει και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου. Κι αυτό γιατί στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, μετά την παρέλαση σε μορφή «Gala Αστέρων-Φίλων», και αφού απολαύσουμε τον Σπιλέφσκι και τον Ουβάροφ, τον Μερκούριεφ και τον Λαμπούχιν η Ζαχάροβα επέλεξε να παρουσιάσει ολόκληρο το μονόπρακτο μπαλέτο «Κάρμεν»!

Υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και ιστορικότητας το μπαλέτο «Κάρμεν» υπήρξε μια εκθαμβωτική περίπτωση... οικογενειακής δημιουργίας! Ο Κουβανός χορογράφος Αλμπέρτο Αλόνσο και ο σοβιετικός συνθέτης Ροντριόν Σεντρίν αφιερώνουν το μπαλέτο τους στη νύφη του Αλίσια Αλόνσο ο πρώτος, στη σύζυγό του Μάγια Πλισέτσκαγια ο δεύτερος. Τα Μπαλέτα του Μπολσόι και τα Μπαλέτα της Κούβας αναλαμβάνουν δυναμικά την παρουσίαση της «Κάρμεν» (1967) και δημιουργείται αναμενόμενη... ταραχή στο παγκόσμιο χορευτικό στερέωμα.

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
21.09.2016 12:53
Το Κουκλόσπιτο, η απόλυτη θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, επιστρέφει στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους κεντρικούς ρόλους.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Η Φιλονικία του Μαριβώ για λίγες παραστάσεις στο Faust
22.08.2016 11:30
Η ομάδα Μπελ Επόκ παρουσιάζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Μαριβώ, την ανατρεπτική «Φιλονικία», σε σκηνοθεσία Ειρήνης Στρατηγοπούλου.
Επιτρέποντες, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στη Θεσσαλονίκη
19.08.2016 15:58
Συνεχίζοντας μια μακρά καλλιτεχνική πορεία με πολύ σπουδαίες παραστάσεις στο ιστορικό του το ηπειρωτικό Θέατρο παρουσιάζει ένα σπουδαίο έργο, με κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις, ιδανικό για καλοκαίρι και ανοιχτούς χώρους.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.