Η ΕΛΒΑ παρουσιάζει τον Σεπτέμβριο την απόλυτη μπαλαρίνα, Σβετλάνα Ζαχάροβα, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα μετατρέψει τις εμφανίσεις της στην Αθήνα σε θεσμό και κράτησε την υπόσχεσή της!

Κάθε χρόνο, την ίδια περίπου εποχή η Τσαρίνα του Μπαλέτου – όπως  έχουν επίσημα αποκαλέσει τα διεθνή ΜΜΕ αυτή την «απόλυτη» μπαλαρίνα- θα έρχεται στην Αθήνα με τους Φίλους της και θα προσφέρει γενναιόδωρα τα καλλιτεχνικά της διαπιστευτήρια στους θαυμαστές της.

Φέτος θα πρωτοτυπήσει! Γιατί παράλληλα με τα απαραίτητα, διάσημα, Αστέρια-Φίλους της, θα την συνοδεύει και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου. Κι αυτό γιατί στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, μετά την παρέλαση σε μορφή «Gala Αστέρων-Φίλων», και αφού απολαύσουμε τον Σπιλέφσκι και τον Ουβάροφ, τον Μερκούριεφ και τον Λαμπούχιν η Ζαχάροβα επέλεξε να παρουσιάσει ολόκληρο το μονόπρακτο μπαλέτο «Κάρμεν»!

Υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και ιστορικότητας το μπαλέτο «Κάρμεν» υπήρξε μια εκθαμβωτική περίπτωση… οικογενειακής δημιουργίας! Ο Κουβανός χορογράφος Αλμπέρτο Αλόνσο και ο σοβιετικός συνθέτης Ροντριόν Σεντρίν αφιερώνουν το μπαλέτο τους στη νύφη του Αλίσια Αλόνσο ο πρώτος, στη σύζυγό του Μάγια Πλισέτσκαγια ο δεύτερος. Τα Μπαλέτα του Μπολσόι και τα Μπαλέτα της Κούβας αναλαμβάνουν δυναμικά την παρουσίαση της «Κάρμεν» (1967) και δημιουργείται αναμενόμενη… ταραχή στο παγκόσμιο χορευτικό στερέωμα.