Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

David Byrne live

David Byrne live
Το θέατρο Badminton μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τον David Byrne,  σε ένα μοναδικό show, μια μουσική πανδαισία με κομμάτια ορόσημο στην πορεία του…

Tι θα ακούσουμε; Κομμάτια θρύλους όπως τα Once In A Lifetime, Burning Down The House, Take Me To The River από τους Talking Heads. Κλασσικές συνθέσεις όπως τα Help Me Somebody και My Big Hands αλλά και συνθέσεις από τον νέο του δίσκο με τον Brian Eno, όλα πλαισιωμένα από ένα συναρπαστικό show. Μαζί με τον David επί σκηνής θα απολαύσουμε δέκα φανταστικούς μουσικούς και χορευτές, κάνοντας τη συναυλία μία ζωντανή εκδοχή της ταινίας των Talking Head Stop Making Sense.

Ο David Byrne βεβαίως δεν χρειάζεται συστάσεις. H σταδιοδρομία του στους Talking Heads, ξεκινώντας από τους Talking Heads το 1974, με τους οποίους κυκλοφόρησε 8 δίσκους, από τους οποίους οι 4 βραβεύτηκαν από το περιοδικό Rolling Stone ανάμεσα τα 500 Καλύτερα Άλμπουμ Όλων Των Εποχών το 2003. Οι ίδιοι οι Talking Heads εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall Of Fame το 2002.

Πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχος, ο David Byrne κυκλοφόρησε το πρώτο του solo άλμπουμ, με τίτλο My Life in the Bush of Ghosts σε συνεργασία με τον Brian Eno, το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει 7 δίσκους και έχει πλήθος συμμετοχών σε soundtracks με πιο γνωστό αυτό της ταινίας Ο Τελευταίος Αυτοκράτωρ για το οποίο κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής. Εκτός μουσικής ο Byrne είναι επίσης ένας πετυχημένος εικαστικός καλλιτέχνης με πολλές εκθέσεις και έργα δημόσιας τέχνης στο ενεργητικό του.

Σχετικές ειδήσεις
Evripidis and his Tragedies live στο Βρυσάκι
07.09.2016 13:16
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Evripidis and his Tragedies επιστρέφει στο Βρυσάκι για να παρουσιάσει κομμάτια από όλη του την καριέρα, στην πιο απογυμνωμένη από στολίδια αλλά και πιο ουσιαστική βερσιόν τους, επικεντρώνοντας στον τελευταίο του δίσκο "Futile Games In Space And Time", αλλά παρουσιάζοντας και πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο ελληνικό του δίσκο.
Οι Explosions In The Sky για δυο live στο Gagarin
17.05.2016 14:11
Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Gagarin, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τους Explosions In The Sky σε 2 μνημειώδεις συναυλίες, που χρόνια περιμέναμε.
Αναβολή - David Murray, Geri Allen & Terri Lyne Carrington live στο Gazarte
22.04.2016 09:57
Το Power Trio των David Murray, Geri Allen και Terri Lyne Carrington, έρχεται στο Gazarte για ένα live που θα μας μαγέψει! - Η συναυλία αναβάλλεται
Heroes - Tribute to David Bowie στο Gazarte
13.04.2016 15:53
Το Gazarte φιλοξενεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 ένα αφιέρωμα στον David Bowie.
Chronos: Η Δήμητρα Γαλάνη ζωντανά στο Gazarte
28.12.2015 11:28
Chronos. Στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2016 θα απολαύσουμε ξανά στο Gazarte (Theater Stage) τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.