Στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό το Λαύκο του Νοτίου Πηλίου διοργανώνονται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά οι Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου, προς τιμήν του σπουδαίου κιθαρίστα Δημήτρη Φάμπα, από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ φέτος είναι τριήμερο, ξεκινά το πρωί στις 13 Ιουλίου και τελειώνει το βράδυ στις 15 Ιουλίου γεμάτο με συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Bojtar Imre  (Ουγγαρία), Valentin & Milena Valchev (Βουλγαρία), Carlos Dorado (Αργεντινή-Ελβετία), και από την Ελλάδα οι Αδελφοί Τζαβάρα,  Άγγελος Αγκυρανόπουλος, μουσικό Σύνολο GRAVITON, Γιώργος Ζίφκος και Δήμος Βουγιούκας, ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Γιώργος Μαυροειδής, Εύα Φάμπα.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Δευτέρα 13 Ιουλίου: 9.30 – 14.00, Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου, Εργαστήρι Κιθάρας – Σεμινάρια με την Εύα Φάμπα
20.30, Βίλα  Βικτώρια των αδελφών Φορλίδα, Εεπίσημη έναρξη του 3ου φεστιβάλ, Συναυλία των Imre Bojtar, όμποε & Εύα Φάμπα, κιθάρα, με έργα των  G.P. Telemann, Fr. Tarrega, J.B. Loeillet, P.Locatelli και Δημ. Φάμπα. Συναυλία με το μουσικό σύνολο GRAVITON

Τρίτη 14 Ιουλίου: 9.30 – 14.00, Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου, Εργαστήρι Κιθάρας – Σεμινάρια με την  Εύα Φάμπα
19.Ο0, Πολιτιστικό Κέντρο, Διάλεξη του Γιώργου Μαυροειδή για τον Francisco Tarrega
20.30, Αρχοντικό Παρίση, Συναυλία με το ντούο Valentin & Milena Valchev, με έργα των Castelnuovo-Tedesco, A. Vivaldi, C. Machado, N. Koshkin, M.D. Pujol και Δημ. Φάμπα. Ρεσιτάλ κιθάρας του Άγγελου Αγκυρανόπουλου, με έργα των Giuliani, Malats, Albeniz, Δ. Νικητού, Δημ. Φάμπα. Συναυλία των Γιώργου Ζήφκου και Δήμου Βουγιούκα (ακκορντεόν και πιάνο), σε μουσική των Piazzola, Rodriguez,
Monti, Μ. Χατζηδάκι κ.α

Τετάρτη 15 Ιουλίου: 9.30 – 14.00, Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου, Εργαστήρι κιθάρας – Σεμινάρια με την Εύα Φάμπα
20.00, Αρχοντικό Παρίση, Συναυλία  με νέους κιθαρίστες που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Ρεσιτάλ του  Carlos  Dorado, με δικές του συνθέσεις, επηρεασμένες από το Αργεντίνικο τάνγκο και την τζαζ, Συναυλία με τον Γιώργο Μαυροειδή.