Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Αισχύλου, Πέρσες: Ο προπάτορας του παγκόσμιου θεάτρου

Αισχύλου, Πέρσες: Ο προπάτορας του παγκόσμιου θεάτρου
Το Mουσείο Επιδαυρίων εγκαινιάζει σήμερα 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών μία έκθεση κοστουμιών, φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού, που προήλθαν από παραστάσεις για το σπουδαίο έργο του Αισχύλου, Πέρσες.

Οι Έλληνες ερμηνευτές των Περσών προσέγγισαν με μια ποικιλία εκφραστικών εργαλείων (εικαστικών, μουσικών, φωνητικών, γλωσσικών, κινησιολογικών) το αριστούργημα του Αισχύλου. Έπρεπε, κάθε φορά, να λύσουν περίπλοκα προβλήματα, π.χ., τι γνώριζε ο Αισχύλος για το τι φορούσαν οι άνδρες και οι Βασίλισσες των Περσών, πώς ήταν στα μοιρολόγια τους και ποια τα ταφικά τους ήθη, αφού το έργο, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, φέρνει στη σκηνή φάντασμα και ο Χορός τελεί δρώμενο ανάκλησης νεκρού.

Τα ντοκουμέντα της φετινής έκθεσης είναι ένα τεκμήριο αυτής της ερμηνευτικής εποποιίας εκατό, περίπου, χρόνων μιας τραγωδίας 2.481 ετών!

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: έκθεση κοστουμιών από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
04.10.2016 15:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.
Άθως. Το Άγιον Όρος: Έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
01.07.2016 14:57
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί από τις 4 Ιουλίου 2016 την περιοδική έκθεση με τίτλο Άθως. Το Άγιον Όρος, ένα αφιέρωμα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τα χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016).
Two Pages: Nomadic Sketchbooks: Ομαδική έκθεση στο Tabya
01.07.2016 12:12
Η έκθεση Two Pages: Nomadic Sketchbooks, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, παρουσιάζει από τις 6 Ιουλίου 2016 στο Tabya, το πρότζεκτ “Two Pages”.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.